112

Aanhouding bij vechtpartij Oosterbeek

Foto: 1-1-2 Renkum

Na een vechtpartij op het Stenenkruis in Oosterbeek is woensdagmiddag een aanhouding verricht. De vechtpartij ontstond op straat tussen diverse jongeren rond de 16-17 jaar.

Tegen 14:00 werd de politie opgeroepen die de jongeren uit elkaar haalde. Dat ging niet zonder slag of stoot vertelt een politiewoordvoerster. De jongemannen waren recalcitrant en wilden niet echt meewerken.

Weigering

Zij moesten zich identificeren, er werd een hartig woordje met ze gesproken en daarna weggestuurd. Allemaal een andere kant op. Van zo’n 13 jongeren werden de gegevens genoteerd. Waar de jongeren ruzie over hadden is niet bekend.

Een van de jongeren weigerde zich, ook na herhaald verzoek, te legitimeren. De poging hem aan te houden liep uit op een handgemeen waarbij jongen en agent zelfs op de grond belanden. Hoewel het de agent uiteindelijk prima lukte de jongen te overmeesteren, deed het hem erg veel deugd dat diverse omstanders te hulp schoten.

Een woordvoerster van de politie vond de opmerking van de agent in het rapport. De omstanders die hem te hulp schoten, verdienen een compliment. Bij deze.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen