Stand van zaken lekkende vrachtwagen

Foto: TanteTati, pixabay

In het weekend van 23 en 24 juli heeft een vrachtwagen chemische lading gelekt op de carpoolstrook Planken Wambuis te Wolfheze. Wij stellen u graag op de hoogte van de stand van zaken.

In de vaten zat een mengsel van waterstofperoxide en azijnzuur.

Gezekerd

Inmiddels is de resterende lading uit de vrachtwagen gezekerd en weggebracht. Ook de vrachtwagen en de trailer zijn inmiddels gereinigd en weggehaald. Dat is allemaal goed verlopen. Het onafhankelijke onderzoek naar de oorzaak loopt nog. Daar zal te zijner tijd via de media verslag van worden gedaan.

28 juli 2016 wordt gestart met de graafwerkzaamheden en de opruimwerkzaamheden. Het gebied is afgezet voor de veiligheid van degenen die daar het werk moeten doen.

Azijnlucht

Er zijn naar aanleiding van deze werkzaamheden geen te verwachten maatregelen nodig voor de naaste leefomgeving. Er kan hooguit een lichte azijnlucht vrij komen, maar die heeft verder geen gevolgen.

De provincie heeft de sanering op zich genomen omdat het hier een provinciale weg betreft. Voor vragen e.d. kunt u dan ook terecht bij de provincie Gelderland (026) 3599999.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen