Officiële bekendmakingen 2016 week 6

Foto: Renkum Nieuws

Gemeente Renkum: Officiële bekendmakingen in 2016 week 6

Vergunningaanvragen

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

Locatie:Graaf van Rechterenweg 38, Oosterbeek
Voor: kappen conifeer en 3 berken
Datum ontvangst: 23 november 2015

Locatie: Weverstraat 50, Oosterbeek
Voor: kappen fijnspar
Datum ontvangst: 20 november 2015

Locatie: Weverstraat 179, Oosterbeek
Voor: aanleggen uitweg
Datum ontvangst: 1 februari 2016

Locatie: Maria Johanna Philipseweg 27, Renkum
Voor: afwijken bestemmingsplan voor tandartspraktijk
Datum ontvangst: 28 januari 2016

Locatie: Utrechtseweg 7, Heelsum
Voor: bouwen garage
Datum ontvangst: 28 januari 2016

Informatie

Voor meer informatie over bovengenoemde aanvragen kunt u contact opnemen  met de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA), Eusebiusbuitensingel 53 in Arnhem. De ODRA is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Het telefoonnummer is (026) 37 71 600. Het e-mailadres is [email protected]. De publicatie van deze aanvragen heeft uitsluitend een informatief karakter. Er kunnen in dit stadium geen bezwaren worden ingediend. Er wordt geen correspondentie gevoerd over bovengenoemde aanvragen.

APV/ Bijzondere Wetten vergunningen/ontheffingen

Aangevraagd

Het college van burgemeester en wethouders dan wel de burgemeester heeft in de week voor 5 februari onderstaande aanvragen voor een vergunning of ontheffing ontvangen van:

Gemeente

  • R.T.C. de Veluwerijders, Toerfietstocht Vael Ouwe, diverse wegen, 11 juni 2016

Oosterbeek

  • Oud en Tiek, Brocante avondmarkt, Stephanieweg, 21 mei 2016
  • Oud en Tiek, Warme Winter Brocante, Stephanieweg, 13 november 2016

Informatie

Naar aanleiding van deze aanvragen kunt u binnen 7 dagen na deze publicatie een reactie sturen. De aanvragen kunt u gedurende deze termijn inzien bij team Servicepunt (tijdens openingstijden). U kunt ons ook bellen op (026) 33 48 111 of mailen via [email protected].

Overige

Ontwerp-verkeersbesluiten

Het college van burgemeester en wethouders van Renkum heeft het voornemen de volgende verkeersbesluiten te nemen:

  • Nr. VKB16-02: verkeersmaatregelen omgeving sportpark Hartenstein in Oosterbeek bij evenementen
  • Nr. VKB16-03: verkeersmaatregelen Giro d’Italia Oosterbeek
  • Nr. VKB16-05: instellen parkeerverbod Paasberg ter hoogte van Keerweer in Oosterbeek
  • Nr. VKB16-06: opheffen parkeerplaats grote voertuigen Industrieweg in Renkum
  • Nr. VKB16-07: inrichten gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op de Kapelleboom in Doorwerth

Zienswijzen

Vanaf de dag nadat het ontwerp-besluit bekend is gemaakt, kunt u het samen met de eventuele bijlagen 6 weken inzien in het gemeentehuis of via www.renkum.nl. Heeft u een belangrijke aanvulling of een mening over het besluit? Dan kunt u, liefst schriftelijk, een zienswijze indienen. Doe dit binnen 6 weken nadat het besluit ter inzage is gelegd. De gemeente kan uw inbreng dan nog mee laten tellen bij het definitieve besluit. Vermeld in elk geval:

  • uw naam en adres;
  • het ontwerpbesluit waar het om gaat;
  • de reden dat u een zienswijze indient;
  • de datum waarop u dat doet.

Zet uw handtekening eronder en stuur uw zienswijze naar het college van burgemeester en wethouders, postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek. U kunt ook mondeling een zienswijze doorgeven op (026) 33 48 111.

Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bennekomseweg 117 – Telefoonweg 1, 2016’

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 27 januari 2016 het bestemmingsplan ‘Bennekomseweg 117 – Telefoonweg 1, 2016’ ongewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan. Voor dit bestemmingsplan heeft het college op 8 december 2015 een besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) vastgesteld voor de bouw van de nieuwe woning aan de Telefoonweg 1 te Renkum.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wgh met bijlagen liggen in het kader van de beroepstermijn met ingang van 10 februari 2016 zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Oosterbeek. U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0173rh-va021 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0173rh-/NL.IMRO.0274.bp0173rh-va02.

Dit bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van 1 grondgebonden woning aan de Telefoonweg 1 in Renkum, op het perceel aan de Bennekomseweg 117. De woning komt ten noorden van de woningen aan de Bennekomseweg 115 en 117 en ten zuiden van het trafohuisje naast de woning aan de Telefoonweg 3 te Renkum. Hier gold al een woonbestemming, maar nu is er ook een bouwvlak (het recht om ergens een woning te bouwen). De nieuwe woning komt erbij op het perceel van de bestaande woning aan de Bennekomseweg 117. Het bestemmingsplan gaat daarom ook over die bestaande woning, al verandert er voor die woning weinig. En het bestemmingsplan heeft betrekking op de woning en het perceel aan de Bennekomseweg 115, omdat dit een twee-onder-één-kapwoning is met Bennekomseweg 117. Voor deze bestaande woning verandert er niets. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kadastrale percelen bekend als Renkum, sectie B, nummers 2388 en 2387.

Het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai is genomen voor de nieuw te bouwen woning aan de Telefoonweg 1 (achter Bennekomseweg 117) in Renkum. Deze woning ondervindt namelijk een hogere geluidsbelasting op de gevel (54 dB) dan de toegestane grenswaarde uit de Wet geluidhinder door het wegverkeerslawaai van de Bennekomseweg en de Telefoonweg.

Beroepsclausule

Tijdens de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan of de vastgestelde hogere grenswaarde wegverkeerslawaai. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tegen de wijzigingen die zijn doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, schriftelijke beroep instellen. Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Besluiten

Omgevingsvergunningen

Verleend

Locatie: Graaf van Rechterenweg 38, Oosterbeek
Voor: kappen conifeer en 3 berken
Verzenddatum: 14 januari 2016

Locatie: Weverstraat 50, Oosterbeek
Voor: kappen fijnspar
Verzenddatum: 21 december 2015

Locatie: Veerweg 1, Renkum
Voor: aanpassing afvalwaterzuivering
Verzenddatum: 27 januari 2016

Locatie: Utrechtseweg 60, Heelsum
Voor: bouwen 2 verzorgingshuizen en kappen prunus, kastanje, linde, blauwspar, malus, 3 inlandse eiken, 2 acacia’s en 2 esdoorns
Verzenddatum: 28 januari 2016

Locatie: Cardanuslaan 19 E, Doorwerth
Voor: bouwen 7 units voor kleinschalige bedrijvigheid
Verzenddatum: 27 januari 2016

Bezwaar

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de dag na verzending van het besluit gedurende 6 weken ter inzage bij de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA), Eusebiusbuitensingel 53 in Arnhem.

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum van het besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, er moet duidelijk in staan tegen welk besluit u bezwaar maakt en het moet gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. U kunt het bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek.

APV/ Bijzondere Wetten vergunningen/ontheffingen

Verleende vergunningen/ontheffingen

  • OBS de Marlijn, Paashazenspel, 24 maart 2016 in de Bilderbergbossen tussen de Bredelaan en Zonneheuvelweg in Oosterbeek. Verzenddatum: 1 februari 2016.
  • AXA Valleirenners, toertocht Veenendaal-Veenendaal, 9 april 2016 over diverse wegen. Verzenddatum: 3 februari 2016.
  • Spiritual Singers, inzamelingsactie, 5 maart 2016, door de hele gemeente. Verzenddatum: 4 februari 2016.
  • Mantel, Fietstoertocht, 10 april 2016, diverse wegen. Verzenddatum: 4 februari 2016.
  • J. Bouwman Jr. Oosterbeek, plaatsen van een kraan, 18 februari 2016 op de Vogelweg. Verzenddatum: 4 februari 2016.

Bezwaar

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de dag na verzending van het besluit gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis in Oosterbeek.

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum van het besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, er moet duidelijk in staan tegen welk besluit u bezwaar maakt en het moet gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. U kunt het bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek.

Aangezien het indienen van een bezwaarschrift geen schorsende werking heeft en het besluit daarom de dag na verzending in werking treedt, kunt u ook een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Liesbeth Veldhoven, gemeente Renkum

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen