Renkums Beekdal genomineerd voor Gelderse publieksprijs

Foto: Renkum Nieuws

Het Renkums Beekdal is genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016. Deze prijs wordt een keer in de 2 jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten.

Het Renkums Beekdal is 1 van de 13 genomineerde projecten. Voor de publieksprijs kan iedereen stemmen via het digitale platform maakgelderlandmooier.gelderland.nl. De stemmers maken zelf ook kans op een prijs. Wilt u stemmen dan moet u zich eerst aanmelden en registreren.

Over de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit #Gelderseprijs

De Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit zet goede ruimtelijke projecten in het zonnetje. Dat doet de provincie met een vakprijs en een publieksprijs van beide €10.000,-. De genomineerde projecten vallen op door hun speciale bijdrage aan de Gelderse omgeving en passen binnen het thema ‘gebieden met passie’. Dat geldt ook voor het Renkums Beekdal.

Renkums Beekdal: historie en natuur

Het Renkums Beekdal maakt onderdeel uit van de Renkumse Poort, 1 van de poortgebieden die de hoge en droge Veluwe verbindt met de natte en voedselrijke uiterwaarden. Tot enkele jaren geleden was het een gebied met industrie en landbouw. Nu is het een gebied met landschap, natuur en cultuurhistorie. Je vindt er grafheuvels, oude boerderijen, restanten van watermolens en papierfabrieken, enzovoorts. In de afgelopen periode is een natuurinformatiecentrum opgezet en werken particulieren en ondernemers vol passie aan de ontwikkeling van het landschap. Ook zijn steeds meer vrijwilligers actief om het landschap te onderhouden, klompenpaden uit te zetten en voorlichting te geven.

Stem en maak kans op een prijs

Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Tot 10 april 2016 kan iedereen stemmen via maakgelderlandmooier.gelderland.nl. Hier staat achtergrondinformatie over alle genomineerde projecten. U kunt uw keuze motiveren. Onder alle stemmers verloot de provincie 13 boeken over de genomineerde gebieden. Degene met de meest originele en treffende motivatie maakt bovendien kans op 4 toegangskaarten voor Park de Hoge Veluwe.

Sandra Steeghs, gemeente Renkum

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen