Vervangende ophaaldag afval op Koningsdag

Foto: Hans, CC0 pixabay

Op Koningsdag zamelt ACV geen afval in. Hiervoor is een vervangende ophaaldag. De duobakken van wijk 3 worden geleegd op zaterdag 30 april, in plaats van woensdag 27 april. Wilt u uw container voor 7.30 uur aan de weg zetten?

Via de website www.mijnafvalwijzer.nl en de app ‘Afvalwijzer’ kunt u ook zien wanneer uw afvalcontainer wordt geleegd.

Sluiting op Koningsdag

Op Koningsdag, woensdag 27 april, zijn het gemeentehuis, Sociaal Loket, Afvalbrengstation ‘Veentjesbrug’, hoofdkantoor van ACV aan de Neonstraat in Ede en de Restore Kringloopwinkels, gesloten 

Uitgelicht: thuis afval scheiden werkt het beste

Vaak zitten in ons restafval nog waardevolle grondstoffen, zoals papier en plastic, die kunnen worden hergebruikt. Door gescheiden in te zamelen, kunnen deze grondstoffen behouden blijven. Dit is goed voor het milieu én de portemonnee. Grondstoffen leveren namelijk geld op, restafval verbranden kost geld. De methode van afval scheiden die het meest oplevert, is bronscheiding.

Bronscheiding is het thuis apart houden en aanbieden van de verschillende grondstoffen. Denk bijvoorbeeld aan resten van groente en fruit, oud papier en karton, drinkpakken, glas en elektrische apparaten. Een aanvulling op scheiden bij de bron kan nascheiding door de afvalverwerker zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen