Aanvragen subsidie voor Wmo- en jeugdzorginitiatieven

Foto: jarmoluk, pixabay

Inwoners, maatschappelijke instellingen en organisaties kunnen in 2016 bij de gemeente een aanvraag doen voor subsidie uit het lokale Innovatiefonds.

Het doel van dit tijdelijke fonds is om maatschappelijke organisaties en inwoners te stimuleren om met vernieuwende en inspirerende plannen te komen op het gebied van jeugdzorg of Wmo. Om in 2016 nog een subsidie te kunnen krijgen, moet de subsidieaanvraag uiterlijk 30 mei 2016 bij ons zijn ingediend.

Innovatiefonds ondersteunt eigen kracht

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor een goed zorgaanbod voor alle inwoners. Het streven is dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Op eigen kracht, met hulp van een ander of met (tijdelijke) ondersteuning van de gemeente. De grootste verandering is dat wij meer dan voorheen uitgaan van eigen kracht van inwoners. Met deze gedachte is het Innovatiefonds opgericht.

Aanvragen

Het aanvraagformulier vindt u op www.renkum.nl hier. Er geldt geen maximumbedrag per aanvraag. De aanvraag moet volledig met alle bijlagen worden ingediend.

Regels

Het college van burgemeester en wethouders heeft regels vastgesteld waaraan aanvragen moeten voldoen. Op basis hiervan beslist het college over binnengekomen aanvragen. Dit doet het college door de aanvragen te rangschikken aan de hand van op onderdelen behaalde punten. Zo moeten activiteiten gericht zijn op inwoners van de gemeente, gericht zijn op het versterken van de eigen kracht en zelfredzaamheid van inwoners, vernieuwend zijn en niet te realiseren zijn zonder de subsidie. Alle regels vindt u op www.renkum.nl ook hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen