Opnieuw subsidie voor woningisolatie

Wandisolatie
Wandisolatie
Foto: AKuptsova, pixabay

De gemeente Renkum heeft samen met de provincie Gelderland het initiatief genomen om opnieuw een isolatiesubsidie beschikbaar te stellen.

Er is in totaal €150.000,- beschikbaar. €75.000 wordt door de provincie betaald, en €75.000,- door de gemeente. De subsidie kan per 1 juli 2016 worden aangevraagd.

Isoleren voor minder CO2 uitstoot

De subsidieregeling is bedoeld voor eigenaars van een koopwoning in de gemeente Renkum. Door het isoleren van de woning wonen inwoners comfortabeler, besparen zij op hun energierekening en dragen zij bij aan het verminderen van de uitstoot van CO2.

Aanvragen

Per woning kan er maximaal €500,- aan subsidie worden aangevraagd. Er kan een subsidie worden aangevraagd voor glas-, dak,- vloer,- en/of gevelisolatie. Daarbij geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt.

Woningeigenaren kunnen vanaf 1 juli de subsidie aanvragen via een formulier op de website van de gemeente: www.renkum.nl/isolatiesubsidie. Wordt de subsidie door 6 huishoudens of meer gezamenlijk aangevraagd, dan kan er maximaal €750,- subsidie worden ontvangen. Dit is de zogenaamde burenbonus.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen