112

iPhone gebruikers opgelet: pas op voor sms van ‘Apple’

Foto: attapontom, pixabay

Mensen die een iPhone gebruiken opgelet: oplichters sturen de afgelopen dagen massaal sms’jes waarin ze doen voorkomen dat je Apple-ID is verlopen.

Wie vervolgens op de link in het bericht klikt, komt op een website terecht die verdacht veel lijkt op de website van Apple. Maar schijn bedriegt.

iPhone nepsite

Oplichters proberen momenteel bankgegevens van mensen te ontfutselen door ze een sms’je te sturen. Daarin staat dat hun Apple-ID tijdelijk is opgeheven, omdat er te vaak verkeerd is ingelogd.

Om dat probleem op te lossen, wordt hen verzocht om op het linkje dat in de sms staat te klikken. Vervolgens komen ze op een nepsite terecht, waar ze gevraagd wordt allerlei persoonlijke gegevens in te vullen.

Het is voor het eerst dat oplichters een Nederlands sms’je aan iPhone-gebruikers sturen. Dat is verraderlijk, omdat de ontvangers het bericht dan eerder als betrouwbaar beoordelen.

Fraudehelpdesk

De Fraudehelpdesk adviseert om te allen tijde het bericht te verwijderen. Je hoeft ook niet te gaan twijfelen of het bericht mogelijk toch van Apple is, want het bedrijf stuurt nooit een sms.

Bron: Nieuws.nl

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen