Nagenieten van Kinderdorp Renkum 2016

Foto: YouTube

Afgelopen week zat een deel van de Renkumse kinderen op het Wilhelmina Sportpark in Heelsum want het was weer tijd voor Kinderdorp. Maar weet iemand wanneer het de 1e keer was, dat het Kinderdorp georganiseerd werd?

Wat een lol heeft de jeugd van Renkum toch steeds bij Kinderdorp. Vele vrijwilligers geven de kinderen vier dagen de tijd lekker gek te doen, stoer hutten te bouwen, leuke en sportieve spelletjes te doen, mooie dingen te maken en zich bovenal, super te vermaken. Nu was het deze week uitstekend weer en dat droeg zeker bij aan de vrolijkheden.

Op de film

Heden ten dage loopt er altijd wel iemand rond die zoiets vastlegt op film of foto, met een beetje mobiel kun je mooie beelden maken en achtereenvolgens delen via bijvoorbeeld YouTube. Dat deed uploader Locoriginal en ook RTV-Rijnstreek maakte een leuke reportage die hier onder te zien is.

Tegenwoordig is het dus makkelijk nagenieten en voor ouders goed te zien hoeveel lol hun kind heeft gehad. Maar de lol die ze zelf gehad hebben, die wil Heemkunde Renkum graag ook eens in kaart brengen

Heemkunde

Heemkunde Renkum schreef daarom een artikel over Kinderdorp in Renkum. De databank van Heemkunde Renkum is groot maar veel aandacht voor (kinder) sport en vakantie is er nooit geweest.

Wanneer het eerste Kinderdorp in Renkum plaatsvond, weten ze niet. Maar dat er in 1977 één gehouden werd staat vast. Zij hebben de hand weten te leggen op foto’s van 4 augustus dat jaar. Mocht iemand thuis van eerdere of latere Kinderdorpen foto’s of verhalen hebben, houden zij zich van harte aanbevolen. Je kunt de foto’s uit 1977 hier zien.

Dag een, maandag:

Dag twee, dinsdag

Dag drie, woensdag

RTV Rijnstreek was aanwezig en maakte deze reportage waar een aantal vrijwilligers vertellen wat ze doen.

Foto’s van Kinderdorp 2016 zijn te vinden op hun website

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen