Leerlingen van De Brouwerij kokkerellen in Het Beekdal

Iedere donderdag (met uitzondering van de schoolvakanties) ruikt het overheerlijk in Het Beekdal. Er wordt namelijk voor ze gekookt door leerlingen van De Brouwerij in Oosterbeek.

De drie: Wout, Stevie en Orlando, koken samen met docent Rutger Jan voor 10 bewoners van de huiskamer De Kolibrie

Feestje

Voor de leerlingen is dit een externe stage ter voorbereiding op een zelfstandige stage, vervolgopleiding of baan. Voor de bewoners van De Kolibrie is dit een feestje, want dan worden op grootmoeders wijze gehaktballen, draadjesvlees, lekkere jus of bijvoorbeeld een stamppotje bereid. Natuurlijk met een lekker toetje na.

Bewoners geven aan het heerlijk te vinden. De contacten tussen oud en jong verloopt op een spontane manier, aan tafel met de bewoners, worden de piepers geschild en andere voorbereidingen getroffen voor de maaltijd door de leerlingen.

‘Heel Beekdal Bakt’

Op de laatste donderdag van de maand is het friet en snack dag in Het Beekdal. Dan is het voor de leerlingen een ‘Heel Beekdal Bakt’-dag. Zij bakken dan voor alle bewoners appeltaart, cake of maken kwarktaarten voor bij de koffie.

Op de tweede donderdag van de maand bereiden ze een Lunch voor alle bewoners van afdeling de Kolibrie, bewoners die altijd op hun appartement de maaltijd nuttigen worden uitgenodigd om aan een gezellige lunch deel te nemen.

Heerlijk!

“Wentelteefjes, 3 in de pan, huzaren salade, kleine hapjes. Ik heb van alles voorbij zien komen.” zegt een bewoner, “Vroeger maakte ik dit zelf. Heerlijk om weer eens te eten!”

De leerlingen vertellen dat ze heel veel complimentjes van de bewoners krijgen. Rutger Jan docent geeft aan; “Echt fijn dat wij zoveel positieve reacties krijgen van de bewoners en medewerkers. Het wordt zeer gewaardeerd wij gaan naar huis met een goed gevoel en een glimlach op onze gezichten.”

Roelie Jonk, coördinator vrijwilligerswerk, verteld; “Maaltijden zijn belangrijke momenten voor de bewoners. Door in de buurt van de bewoners te koken en vlees te braden, worden alle zintuigen oog-neus en mond geprikkeld. Een echte smaakbeleving voor de bewoners. Volgend voorjaar verhuizen we naar Het nieuwe Beekdal, daar gaat iedere dag vers gekookt worden voor en met de bewoners. Op deze manier kunnen we al mooi oefenen.”

Kom je ook eens koken?

Ook op de andere huiskamers in het Beekdal gaat op één dag van de week vers gekookt worden. Zijn er mensen die belangstelling hebben om ook een dagdeel te komen koken?

Belangstellenden kunnen informatie opvragen bij Roelie Jonk via [email protected] of via 06-31192865

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen