5000 Kerstlampjes en een waardecheque van €500,- voor Wolfheze

Traditiegetrouw gingen vanavond de kerstlampjes in de grote kerstboom op het dorpsplein in Wolfheze weer aan. Wethouder Wendy Ruwhof was er ook, met een verassing voor Dorpsbelang Wolfheze.

Maar eerst werd er gezongen!

O denneboom…

Niet voordat voorzitter Martin van de Graaf van Dorpsbelang Wolfheze iedereen welkom heette en alle sponsoren had opgenoemd die de jaarlijkse kerstboom mogelijk maken, zoals Natuurmonumenten waar de grote boom vandaan komt. Afgelopen zaterdag waren vele vrijwilligers in de weer geweest om de kerstboom op te zetten en alle lampjes in de boom vast te maken.

Hoe ze aan gingen, daar wist ie niks vanaf, dat liet hij graag aan de kinderen en wethouder Wendy Ruwhof over, die wisten dat precies, zo vertelde hij.

Maar voordat dit gebeurde, had de wethouder eerst een belangrijke mededeling: het college van de gemeente Renkum is bijzonder blij met de manier waarop de inwoners van Wolfheze de statushouders helpen. De beste manier om te integreren zoals ze dat in Wolfheze doen, vindt ze.

Thuis

Het college wilde meer doen dan alleen de complimenten overbrengen en schonk een waardecheque van €500,- aan het Dorpsbelang, meer dan welkom! Er zijn wel 30 mensen bijna dagelijks betrokken bij de mensen die uit Irak, Syrië, Sri Lanka en Eritrea naar Wolfheze zijn gekomen.

Het lijkt wel alsof ze heel Wolfheze kennen. Ze zijn er vanavond bijna allemaal bij, ook de mensen die recentelijk naar de andere dorpen in de gemeente getrokken zijn omdat zij inmiddels een woning toegewezen hebben gekregen. Thuis voelen ze zich hier duidelijk, ontspannen en vrolijk staan ze tussen de Wolfhezenaren, links en rechts mensen groetend .

Kerstwensen

Leerlingen van de Prinses Beatrix school in Wolfheze hadden niet alleen meegezongen met koor Harmony. Ze hadden allemaal hun eigen kerstwens op een mooie tekening geschreven, geplastificeerd en in de boom gehangen.

De wensen varieerden van een mooie kerst en de wens om goed te kunnen voetballen, tot een Opa die een fijne verjaardag gewenst werd en over nooit geen ruzie of oorlog meer. Wensen waar ook wij ons prima in kunnen vinden!

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen