Kaleido Skin geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Foto: Renkum Nieuws

Vijf gratis verwenmomenten geeft schoonheidsspecialiste Iris Idzinga van Kaleido Skin weg aan vrouwen die aan kanker lijden. Het is een landelijke actie die ‘Geef een glimlach cadeau’ heet.

De verwenmomenten vinden in de maand februari plaats.

Even niet ziek

Het initiatief komt van de stichting Look Good Feel Better die vrouwen met kanker helpt bij hun uiterlijke verzorging middels tips en adviezen. Deze verwenmomenten laten een zieke eventjes niet denken aan ziek zijn. Het is ontspannen en genieten van de liefdevolle aanraking van een schoonheidsspecialist zoals Iris.

Die hoefde niet lang na te denken voor ze zich opgaf voor de actie. “Toen ik nog in opleiding zat, leek het me al geweldig om aan deze actie mee te doen. Hoe fijn is het om iemand een glimlach te kunnen geven in zo’n tijd!”

kaleido skin

Dat ‘zo’n tijd’ akelig is, dat weet Iris inmiddels maar al te goed. Nog geen jaar geleden verloor ze een vriendin aan deze vreselijke ziekte maar ook haar moeder heeft kanker gehad. Ze maakte dus van dichtbij mee hoeveel impact kanker en de bijhorende behandelingen hebben.

Om ook op een goede manier iemands huid te verzorgen volgde ze de speciale cursus ‘Huisverzorging bij kanker’. Is dat dan nodig? “Zeker! Er verandert veel door de behandeling. Huid wordt gevoeliger, droog, vaak geïrriteerd.”

Iris is enthousiast: “Dit is iets wat ik letterlijk kan doen voor iemand. Ik doneer natuurlijk ook aan het KWF, maar dit voelt zo veel beter, met je eigen handen iets kunnen betekenen voor iemand.”

Niet medische aanraking

“Mensen worden tijdens behandeling vaak alleen nog maar als patiënt aangeraakt, vaak gewoon omdat het moet. Infuus hier, onderzoek daar. Op een niet-medische manier aangeraakt worden is dan dus heel fijn, dan voelen ze zich weer mens.” Een geval van kleine moeite, groot plezier vindt ze het. Nu nog vijf mensen vinden die aan kanker lijden en dat mogen ook best mannen zijn!

Mensen uit de gemeente Renkum kunnen bij Kaleido Skin van Iris in Doorwerth terecht maar in het hele land doen schoonheidsspecialistes mee aan deze actie. Woon je in een ander gebied of ken je iemand met kanker die zo’n behandeling zou willen? Kijk op de website van Geef een glimlach cadeau, vul de postcode in en je ziet welke specialiste er in de buurt zit die, net als Iris, de speciale cursus volgde voor een heerlijk verwenmoment.

Bij Iris kun je, je direct opgeven via [email protected]. De actie start op wereldkankerdag, 4 februari dus zorg dat je voor die tijd een mailtje stuurt!

Tips en adviezen voor je uiterlijk als je te maken hebt met kanker, vind je op de website van Look Good Feel Better

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen