Duo Bagage et ses amis bij het Poëziecafé in De Kreek

Foto: YouTube

Met het bijzondere duo Bagage et ses amis gaan het poëziecafé in Cultureel Centrum de Kreek in Oosterbeek dit jaar van start. Het poëziecafé gaat, zonder subsidie, zijn derde jaar in

Op 17 januari hebben ze bijzondere gasten die zowel gedichten als zeer korte verhalen voordragen.

Duo Bagage et ses amis

Het duo Bagage et ses amis bestaat uit drie dichters, een pianist en een zanger van Franse chansons. Tom van der Gaag is de zanger, Hugo de Jong speelt piano en Simon Dermijn leest zijn gedichten voor samen met twee andere dichters.

De groep wordt gedreven door nieuwsgierigheid naar verrassende combinaties van poëzie, zang en muziek.

Liesbeth Ulijn

De tweede gast is dichter Liesbeth Ulijn, die recentelijk een nieuwe dichtbundel het licht liet zien bij uitgeverij Kontrast uit Oosterbeek. Liesbeth Ulijn kiest in haar gedichten concrete invalshoeken om het leven van commentaar te voorzien. Het genieten van de natuur, van kunst en van mensen geeft glans aan het leven.

Ze laat ook de worsteling zien met verdriet en rouw, die onontkoombaar en levenslang kunnen zijn. Ze vraagt zich als dichter af, wat je kunt overbrengen met poezie en wat niet. Vast staat voor haar dat verbeelding en spelen met taal het leven kleurrijker maken. Op tijd buiten spelen ook.

Marije Kos

Derde gast is Marije Kos, die al eerder in ons café optrad. Zij werkt sinds 1984 als beeldend kunstenaar en in 1988 studeerde ze af als kunsthistoricus. Vervolgens ging de poëzie een belangrijke rol spelen in haar leven. Haar beeldend werk is nauw verbonden met haar poëzie, maar vertolken ieder op een eigen manier wat haar raakt.

Belangrijke inspiratiebronnen zijn voor haar aardse krachten in combinatie met de mystiek waarmee deze werden omgeven en gaan terug op een soort oergevoel. Haar gedichten zijn een stille en wonderlijke kant van de aarde.

Naast deze gasten treden ook nog verhalenvertellers en andere dichters op. Bezoekers kunnen zich bij aanvang bij de organisatie melden om voor te dragen (mits er tijd is).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen