Hoogste punt nieuwbouw woonzorgcentrum Het Beekdal bereikt

Foto: Het Beekdal

Met friet en een drankje vierden bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Het Beekdal donderdag samen met de bouwvakkers dat het hoogste punt van het gloednieuwe centrum is bereikt.

In de bouw noemen ze dat het ‘Pannenbier’ wat traditioneel gevierd werd met een biertje. “Aangezien er nog gewerkt moest worden, hebben we getrakteerd op frisdrank”, legt locatiemanager Chris Noordhuis uit.

Bedrijvigheid

Veel bewoners bekijken dagelijks de vorderingen van de nieuwbouw. “Het is mooi om al die bedrijvigheid hiernaast te zien. En zo leuk voor die jongens om samen friet te eten, heel gezellig”, zeggen de dames die graag even met de bouwvakkers op de foto willen.woonzorgcentrum Het Beekdal

Het nieuwe gebouw is in mei klaar om bewoond te worden. In 2018 volgt dan het tweede gebouw en is de nieuwbouw gereed. “We zijn heel trots op Het ‘nieuwe’ Beekdal”, vertelt Chris. “Het is voor ons een droom die uitkomt.”

Veiligheid

Voor de bewoners biedt het kleinschalig wonen veel veiligheid, geborgenheid en vooral ook veel meer bewegingsvrijheid. Voor medewerkers is het een fijne en andere manier van werken, omdat je de bewoners op die manier goed leert kennen. De medewerkers die daar de zorg gaan geven, doen dat in zelfstandige teams. Ze hebben dus de volledige verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen op hun eigen afdeling. Voor zowel de zorg, als het welzijn en de dagbesteding van de bewoners.”

Bewoners hebben in het nieuwe pand een ruim appartement, met een zit- en slaapkamer, badkamer en pantry. Op iedere gang vind je tien woningen en een buurtkamer met een eigen stijl. Daar ontmoeten bewoners, vrijwilligers en bezoekers elkaar.

Moderne techniek

Het is ook de plek voor gemeenschappelijke activiteiten. “Dankzij moderne techniek in het gebouw krijgen bewoners veel persoonlijke bewegingsvrijheid”, vertelt Chris.

“Zo zorgen we voor veiligheid en hebben we toch geen gesloten afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan iemand met vergevorderde dementie, voor wie het een risico is als hij gaat dwalen. Door het inzetten van technologie kunnen we op maat regelen welke deur of lift wel en niet opengaat. En we kunnen zien waar iemand zich bevindt. Uiteraard met toestemming van de bewoner zelf, of zijn familie.”

Het inzetten van deze techniek en apparatuur is ook fijn voor de medewerkers, die hierdoor ontzorgd worden, vindt Chris. “En het ligt dan ook nog eens op een prachtige locatie, dichtbij de winkels en met uitzicht op het prachtige achtergelegen natuurgebied van het beekdal in Heelsum”, sluit hij af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen