112

Valse boete illegaal downloaden van Dutch Filmworks

Foto: Tabble, pixabay

Een boete voor illegaal downloaden die momenteel bij mensen in de bus valt is vals. De factuur zou van Dutch Filmworks (DFW) af komen maar het bedrijf zegt deze niet verstuurd te hebben.

Op de brief staat het logo van DFW, deze firma is wel bezig met illegaal downloaden en schadevergoedingen eisen, maar vertelt aan de website nu.nl hier nog niet mee bezig te zijn. Ook de Fraudehelpdesk heeft dit nagevraagd.

Illegaal

De zin dat sinds 2014 het illegaal downloaden niet meer gedoogd wordt klopt wel. Diverse internetproviders hebben daarop laten weten niet mee te willen werken om informatie van illegaal downloadende klanten te verstrekken, tenzij daar een rechterlijk bevel voor is. Daar is men nog niet mee begonnen.

In de brief staat dat er een boete van €150,- moet worden betaald maar als je nu binnen 8 dagen €52,74 betaald ben je er van af. Betaal je niet, dan komen er nog eens ruim €40,- aan incassokosten bovenop het eerste bedrag. Het bankrekeningnummer wat vermeld wordt is van boeven die je hiermee geld afhandig willen maken.

Dus ook al heb je toevallig wel iets illegaal gedownload, deze brief is pertinent vals en kan meteen de oud papierbak in. Hieronder staat de brief, klik op de afbeelding voor een vergroting. illegaal downloaden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen