GLK wil landgoed Duno opknappen

Foto: Pimvantend, wikimedia

GLK wil zo snel mogelijk enige onderdelen van landschap Duno herstellen, op hun website laten ze weten dat er niet langer gewacht kan worden met herstel. De Cascadewaterval en een paar zwaar beschadigde trappen en bruggen die karakteristiek zijn voor Duno moeten behouden blijven.

Om dit te kunnen realiseren heeft het Geldersch Landschap & Kasteelen 50.000 euro nodig. De kwaliteit van het landgoed zal toenemen na deze restauratie en de omliggende omgeving alsook de vele dieren die er wonen, zullen er wel bij varen. Mocht je landgoed Duno een warm hart toedragen, kun je specifiek voor dit herstel doneren via hun website.

Waarheidsgetrouw renoveren

Maar er is meer nodig: Kasteel Doorwerth laat via hun Facebookpagina weten dat GLK ook op zoek is naar oude foto’s van Duno. Om een waarheidsgetrouw beeld te kunnen scheppen en de historische situatie van onder andere bomen, vijverpartijen, wandelpaden en de rustieke ornamenten goed te kunnen herscheppen.

Alle foto’s, of dat nou familiekiekjes, trouwfoto’s of ander soort privéfoto’s zijn, GLK wil ze graag zien als ze een stuk van landgoed Duno laten zien. Al het beeld van de jaren tachtig, zeventig en ouder is welkom.

Er zal zeer zorgvuldig omgegaan worden met het materiaal en de eventuele personen die erop staan. Het liefst ontvangen zij de foto’s ingescand via de mail maar ze zouden ook opgehaald kunnen worden. De foto’s gaan desgewenst weer terug naar de eigenaar nadat ze bestudeerd zijn.

Meer informatie is te krijgen bij de projectleider van Duno, Gerrit Pleijter. Daar kunnen de foto’s ook naar gemaild worden of tips, als je zelf geen foto hebt maar wel weet waar ze te vinden zijn. Alle hulp is dus welkom. Mailen kan naar [email protected] of bellen met 026-3552577

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen