Feesttent voor Koningsdag op Europaplein in Renkum vernield

Foto: Renkum Nieuws

Onverlaten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de feesttent op het Europaplein in Renkum vernield. De opbouwploegen voor de Koningsdag troffen ’s morgens de tent aan met een groot gat erin.

Een groot stuk van wel twee bij twee meter werd uit de tent gesneden. De vrijwilligers van de Renkumse Oranjevereniging (ROEV) en carnavalsvereniging De Dolle Instuivers wisten niet wat ze zagen toen zij arriveerden om alles gereed te maken voor de festiviteiten. Na alle inspanningen die verricht zijn om Koningsdag 2016, na de slechte weersvoorspellingen, droog te laten verlopen, is dit erg teleurstellend.

“Wie doet nou zoiets!”

Gisteren werd er door twee vastberaden dames van Renkum Leeft rondgebeld en na bemiddeling van oud-burgemeester Jean Paul Gebben, medewerking van de gemeente Renkum en toestemming van dhr. van Rooy van Engelsing Beleggingen (eigenaar oude bieb) werd geregeld dat de kleedjesmarkt verplaatst werd naar binnen in de oude bibliotheek. Ook werd er een grote tent geplaatst door de gemeente.

Buiten het stuk doek wat uit de feesttent gesneden was, waren er ook stukken van een aantal kramen vernield. Wethouder Hermine van de Berg is boos. “Wie doet nou zoiets! Ik kan daar zo boos om worden. Ongelofelijk vind ik dat. De boel verpesten voor anderen die hard hun best doen er voor iedereen een feest van te maken. Wat heb je daar nou aan!”

In haar openingswoord sprak de wethouder dit ook uit en riep mensen op die iets meer weten zich te melden bij de politie, de Oranjevereniging of de carnavalsvereniging. De tent werd door de gemeente Renkum geplaatst en is geen eigendom van de verenigingen.

Mocht het de bedoeling zijn geweest van de vandalen om de festiviteiten te verstoren, dan is dat niet gelukt, het is groot feest in Renkum.

De Koning is jarig en de Prins Carnaval dus ook! Beide van harte gefeliciteerd!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen