Grandcafé’s Lentefeest in Oosterbeek

Afgelopen zaterdag werd het Grandcafé’s Lentefeest in Oosterbeek gehouden. Niet, zoals voorgaande jaren ‘Op z’n Oosterbeeks’ in een grote tent, maar live-muziek binnen in het café.

De gezelligheid op het raadhuisplein werd door de grote circustent wat uit het zicht onttrokken, maar dat maakte het misschien ook wel wat knusser. Het terras zat ’s avonds nog lekker vol, er werd gegeten, gedronken en natuurlijk: gedanst en muziek gemaakt.

Een beetje anders dan voorgaande jaren vertelde eigenaresse Kim Ockers. Toen stond er een grote tent en waren er ook meer bands om te beluisteren. “Er waren dit jaar minder aanmeldingen om te komen spelen, dus hebben we besloten om het in het café te doen en ja, die circustent is zo groot, daar past geen tent meer bij!” De bands die speelden, speelden voor niets en er gaat wel wat voorbereiding aan voor af en daarna het afbouwen, daar was dus minder animo voor deze keer. Op de vraag of er geen nieuwe, jonge bandjes zijn in de regio, schudt Kim haar hoofd, helaas…

De twee bands die wel kwamen spelen zaten er niet echt mee, die hadden nu een langere speeltijd en als je iets doet wat je leuk vindt, is dat nooit een drama. De heren wisselden elkaar iedere drie kwartier af en de gasten zaten geen minuut zonder live-muziek.

Van één, naar twee, naar toch weer even alleen

Het duo 2 To Party werd dit jaar opgericht. Harry op de keyboard, eerder altijd een one-man-band, nu met drummer Roland, die ook bij de band Celebration speelt, samen als duo. De naam 2 To Party is goed gekozen want een feestje maken ze er wel van. Roland moest die avond ook nog elders optreden, dus Harry was de rest van de avond weer even een one-man-band.

Twee kleine dametjes konden absoluut niet stil blijven staan en lieten de wat ouderen ook hun beentjes losgooien. Het was maar goed dat er ruimte was gemaakt, want die hadden ze wel nodig.

Rock in vijfvoud

De vijf-koppige band Reflexion speelde aan de andere kant van het café. Ze bestaan inmiddels 15 jaar in wisselende samenstelling, met zanger/gitarist Jos en gitarist Don als muzikanten vanaf het eerste begin. Toetsenist Rene, drummer Marco en basgitarist Bert vormen de rest van de band. De heren hebben elkaar helemaal gevonden in de rock muziek en dat laten ze goed horen. Ook bij hen gaan er een hoop beentjes van de vloer.

Op het terras is het gezellig en de muziek is er goed te horen. Tot tien uur speelden ze door maar daarna was het ook nog gezellig. “Wie weet doen we het nog een keer dit jaar.” zei Kim. Dus als er nog bandjes in de regio zijn die zich eens willen laten horen in Oosterbeek, is dan misschien jullie kans wel!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen