290 Renkumse kinderen in bijstandsgezin

Welk jongetje droomt nou niet van zo'n stoere tractor?
Welk jongetje droomt nou niet van zo'n stoere tractor?
Foto: G.Lanting Wikimedia

Bijna 223.000 kinderen groeiden in 2014 op in een bijstandsgezin. 290 daarvan woonden in de gemeente Renkum, minder dan het landelijk gemiddelde van 6,5%. In grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Heerlen is het percentage ruim het dubbele van het landelijk gemiddelde. Gemeentes Barneveld, Lingewaard en Pijnacker hebben de minste kinderen. Daar maakt RTLNieuws vandaag bekend, gebaseerd op cijfers van het CBS.

In zijn totaliteit woonden er in 2014, 6.003 kinderen in Renkum, 4.8% daarvan groeit op in redelijke armoede. In de gemeente Arnhem leefden 3.390 kinderen van de 29.673 in een bijstandsgezin, dat is 11.4% van het totaal. Ook Wageningen zit onder het landelijk gemiddelde, maar heeft meer kinderen in de bijstand dan de gemeente Renkum. Van de 5.952 kinderen die in 2014 in Wageningen woonden, moesten 340 kinderen (5.7%) met hun ouders rondkomen van een uitkering.

Opgroeien in armoede

Bijstandsgezinnen moeten zuinig omgaan met geld. Zaken als speelgoed, uitjes maar ook sport of muziekles zijn vaak moeilijk op te brengen. Ook is het vieren van een verjaardag niet zo eenvoudig als in gezinnen waarin ouders een betaalde baan hebben.

Bron: RTLNieuws

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen