OPV Schoonoord-blauw, past bij jou

Foto: Remco Ulrich

Scouting OPV Schoonoord uit Oosterbeek kleurde afgelopen weekend een deel van Lunteren blauw, alle leden werden verrast met een blauwe polo en dat waren er ruim 180!

Als je als vereniging 90 jaar bestaat, mag dat gevierd worden en dat doet de scouting groep uit Oosterbeek dan ook. Eind vorig jaar kregen ze een nieuw logo en dit weekend was daar het jubileumkamp in Lunteren.

180 Blauwe vrolijke scouts

Ze vielen dus wel op, de Bevers, de Welpen (de Wolvenhorde en de Havelihorde) , de Padvindsters, de Verkenners, De Rowans en de Sherpa’s, de Stam, de Stes en het de AOT-stam in de groene bossen van Lunteren.

Vrijdagavond had de leiding met het OPVbestuur en anderen die regelmatig de groepen helpen, eerst een klein feestje. Dat begon met een lekkere barbecue en eindigde in een gezellige avond, natuurlijk ook in de nieuwe blauwe jubileumpolo.

De speltakken (zoals de groepen genoemd worden) kwamen in de loop van zaterdag aan. De kleinsten: de Bevers en de Welpen, verbleven in het gebouw van Scouting Lunteren en de rest sliep in tenten. Het was na aankomst snel de spullen opbergen, de polo in ontvangst nemen, aantrekken en op naar het plezier maken.

Het duimen had niet echt geholpen

OPVAls je gaat kamperen, wil je lekker weer met een zonnetje. Daar was flink voor geduimd maar de weergoden bleken niet onder de indruk van een paar duimen (zelfs geen 360) dus vielen er flink wat liters water uit de lucht, gepaard met onweer.

Maar dat had de pret niet echt gedrukt, gezellig onder een tentzeil terwijl de druppels je bijna overstemmen en rondspetteren in de modder heeft ook zijn charme. Je wilt je ouders tenslotte niet teleurstellen door met schone kleren thuis te komen!

Die avond werd er een groot kampvuur gemaakt die door iedereen aan werd gehouden. Er werden sketches opgevoerd en toen het donker begon te worden, was het tijd voor een spooktocht. Dat was even goed griezelen maar gelukkig lag iedereen naderhand weer veilig in de tent of het scoutinggebouw.

Korte nacht

Lang slapen is er uiteraard niet bij op zo’n weekend, vroeg eruit en ontbijten met zijn allen. De rest van de zondag was ook weer gevuld met leuke en vooral uitdagende spellen en activiteiten zoals ze die alleen bij de scouting kunnen hebben. Aan het eind van de dag gingen de groepen moe, opgetogen en vol verhalen naar huis.

Wat een leuk en gezellig weekend! En die weergoden? Och, die hadden helemaal geen indruk gemaakt!

(Met dank aan Remco voor de foto’s)

OPV

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen