Strike a pose in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Op donderdag 7 juli vertoont Filmhuis Oosterbeek de muziekdocumentaire Strike a pose over het leven van de dansers van Madonna na de succesvolle Blond Ambition-tour.

Uitzinnig werd er tijdens de legendarische Blond Ambition-tour met spandoeken gezwaaid. Daarop was niet alleen de naam van Madonna te lezen, maar ook die van Luis, Oliver, Salim, Jose, Kevin, Carlton en Gabriel.

De dansers uit de show waren wereldwijd iconen voor de homo-emancipatie. In Strike a pose blikken zes van hen terug op die roerige periode. Nummer zeven uit de groep kon er niet meer bij zijn: Gabriel overleed in 1995 aan AIDS. Een tragisch verhaal, zeker gezien de vergeefse worstelingen die hij na de tour voerde met het management van Madonna.

Toch is Strike a pose er niet om de popster zwart te maken. De dansers zijn nog altijd onverdeeld trots op wat ze hebben mogen doen. Maar intussen willen ze ook hun eigen verhaal kwijt. Deze docu gaat over wat er zich afspeelde buiten het licht van de schijnwerpers. Een leven waarvan alleen de pieken bekend werden, terwijl de dalen net zo ingrijpend zijn geweest.

Nadat de dansers daar los van elkaar openhartig over hebben verteld, brengen filmmakers Ester Gould en Reijer Zwaan hen voor het eerst sinds de tour in 1990 weer samen, om ze te laten praten over oude herinneringen, gevoelens en geheimen. Dat prachtige gesprek vormt dan niet alleen de climax van een serie aangrijpende interviews, maar laat de kijker ook getuige zijn van hoe de mannen na 25 jaar radiostilte de cirkel rondmaken.

Deze documentaire is te zien op donderdag 7 juli. Reserveren is aan te raden en kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen