Bibliotheek is veel meer dan het uitlenen van boeken

Bibliotheek De Klipper, Oosterbeek
Bibliotheek De Klipper, Oosterbeek
Foto: Renkum Nieuws

Het jaarverslag 2015 van de Bibliotheek Veluwezoom brengt (grotendeels cijfermatig) in beeld dat de Bibliotheek meer doet dan het beschikbaar stellen en uitlenen van boeken.

De activiteiten, producten en diensten van de bibliotheek bereiken een groot aantal mensen, van educatie voor de allerjongsten tot het vergroten van digitale vaardigheden van ouderen.

Veel werk verzet

In 2015 heeft het team van de Bibliotheek Veluwezoom wederom enorm veel werk verzet, is samengewerkt met partners uit de kinderopvang, het basis- en voortgezet onderwijs, het welzijnswerk en noem maar op. Tegelijkertijd werd het gebouw van de Bibliotheek Oosterbeek gerenoveerd. Het gebouw van bijna 40 jaar oud was dringend toe aan vernieuwing en verduurzaming. Bovendien wilde de bibliotheek het gebouw geschikt maken voor multifunctioneel gebruik, voor partners en inwoners van de gemeente Renkum.

De jaarcijfers van de Bibliotheek Veluwezoom over 2015 tonen opnieuw een toename van het aantal jeugdleden en een daling van het aantal betalende leden. Het aantal leden dat e-boeken leent verdubbelde. De Bibliotheek Veluwezoom had in 2015 20.644 leden. Daarmee is 26,3% van de inwoners van de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal lid van de bibliotheek.

Het aantal leden van de Bibliotheek Veluwezoom dat e-boeken leent bij de landelijke, digitale bibliotheek is ten opzichte van 2014 ruim verdubbeld naar 1.322. Samen leenden zij in 2015 bijna 9.000 e-boeken.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen