112

Traumahelikopter voor gewonde geland op de Valkenburglaan

Zondagavond rond 22:00 landde de traumahelikopter voor een gewonde in Oosterbeek. De helikopter landde op de Valkenburglaan om de gewonde op de Wouter Klaassenlaan op te halen.

Ambulances, brandweer en politie rukten om 21:45 uit voor een persoon die van de trap was gevallen, waarop ook de traumahelikopter werd opgeroepen. Nadat die geland was, werd de trauma arts door de politie naar de Wouter Klaassenlaan gebracht.

Piloot

Traumahelikopters hebben ontheffing om overal te landen, zo vertelde de piloot aan een getuige van de landing. Binnen de nachtelijke uren mag men niet landen binnen de bebouwde kom. Vandaar dat het open veld naast de Valkenburglaan dienst deed als landingsplaats.

De piloot is een zeer ervaren piloot die 28 jaar bij de Koninklijke luchtmacht heeft gevlogen. Hij vloog met een Apache en werd daarmee onder andere uitgezonden naar Afghanistan.

De gewonde man moest gereanimeerd worden en werd na stabilisatie met de ambulance naar Nijmegen gebracht. Daarna werd de trauma arts door de helikopter opgehaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen