Getuigen gezocht: 59-jarige vrouw beroofd van tas in Oosterbeek

Foto: MM Minderhoud, wikipedia

Zaterdag heeft een 59-jarige Oosterbeekse bij de politie verteld dat zij beroofd was van haar tas. Dat gebeurde op de A. van Oudenallenstraat in Oosterbeek.

Een oudere man, ongeveer 65 jaar oud, zou haar na het voorval geholpen en thuis gebracht hebben. De politie zoekt contact met deze man en met andere getuigen.

Rugzak

De vrouw geeft aan dat de beroving rond 10.30 uur plaatsgevonden zou hebben. Pas nadat de vrouw al even thuis was is aan het eind van de ochtend de politie gebeld, dus het exacte tijdstip van de beroving is niet helemaal duidelijk.

De dader zou de rugzak van de vrouw afgetrokken hebben, waarbij ze ook ten val kwam. De man zou daarna weggelopen zijn in de richting van de J.J. Talsmalaan.

De vrouw omschrijft de dader als een man met een gezet postuur, 1.75m lang, kort zwart haar en ongeveer 50 jaar oud. In de bruine leren rugtas van het slachtoffer zaten onder andere haar portemonnee, wat boodschappen en ook enkele medicijnen.

Hulpvaardige man gezocht

Na de beroving, toen de vrouw nog op de grond lag, zou een man van ongeveer 65 jaar oud de vrouw opgevangen en overeind geholpen hebben. Daarna is ze door deze man naar huis begeleid.

De politie wil heel graag in contact komen met deze man. Herkent u dit verhaal of bent u de man die de vrouw te hulp schoot? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.