112

Dieven vernielen brommobiel in Renkum om in te breken

Foto: Sanneke

Hij stond gewoon geparkeerd, Brummetje, de blauwe brommobiel van Sanneke en Rob. Onverlaten wilden er klaarblijkelijk zo graag in, dat het 45-km autootje rondom beschadigd is.

Er is met de Ambra uit 2005 niet meer te rijden. “Ik denk ook dat ze hem mee wilden nemen.”

Groot probleem

Met (waarschijnlijk) een koevoet hebben ze de deuren geprobeerd te openen. Zelfs de spiegel ligt eraf, in de motorkap zit een deuk en de ruitenwissers hebben ook een tik gehad. Uiteindelijk is dan maar het raam ingegooid om toch binnen te geraken. Met een stoeptegel, die lag nog in de auto.

Binnen in de auto is het een puinhoop, overal ligt glas, alles is overhoop gehaald en de radio is met kracht uit het dashboard getrokken. Ook het ‘bakkie’ (27mc) is verdwenen. Zelfs de paar statiegeldflessen die erin lagen zijn weg.

De auto is vlak na nieuwjaar al vernield. Brummetje stond even verderop op de Reijmersweg en niet voor de deur. “Hij was kapot,” zegt Sanneke “die reparatie was op zich geen probleem, het was iets kleins maar rijden deed hij even niet. Wat ik zo lullig vind is dat mensen wisten dat het ons wagentje was en niemand heeft iets tegen ons gezegd. Wij dachten dat ie daar veilig stond.”

Dit weekend pas kwamen ze er achter. Ze hebben de politie erbij gehaald maar die kon, buiten de aangifte opnemen,  weinig meer doen. “Het had geregend en sporenonderzoek zou niets uithalen.” Door het open raam was ook de binnenkant nat. Ze hebben het nu maar afgedekt met plastic.

De verzekering vergoed niets. Ze hadden een WA verzekering en dan is diefstal en/of vernieling niet verzekerd.

En nu?

“Ik weet het niet, zucht Sanneke. Ze heeft de zorg over drie kinderen, haar oudste dochter woont bij haar in met de kleinkinderen en Rob is afgekeurd. Zonder brommobiel of scootmobiel kan hij nergens naar toe.

“Wij hebben het geld niet voor de reparatie, die kleine reparatie waardoor ie stil stond ging nog wel. Dit niet. Hij is rondom kapot! En de daders liggen natuurlijk op het kerkhof!”

Ondanks dat er thuis nog een scootmobiel is, wordt Brummetje erg gemist. “Vooral als mijn man naar het ziekenhuis moet. Met Brummetje konden we ook samen ergens naar toe en ook met boodschappen doen is het makkelijker. De kleine reparatie was al een strop.”

Dat niemand even bij ze langs geweest is toen hun autootje kapot langs de weg stond vinden ze maar moeilijk te verkroppen. “We wonen nog niet zo lang in Renkum, ruim een jaar, veel mensen kennen we niet maar toch. Het heeft zelfs in een Facebookgroep gestaan maar niemand nam de moeite het ons het vertellen.”

Vervelend ook voor het onderzoek. Direct na een inbraak zijn sporen natuurlijk veilig te stellen, na zo’n twee weken in weer en wind niet meer. De vraag is ook of iemand zich nog iets kan herinneren.

Het is waarschijnlijk 1 of 2 januari gebeurd. Heb je toen iets gezien of is je iets opgevallen op de Reijmerweg? Weet je meer, bel dan de politie via 0900-8844.

Mochten mensen op één of andere manier Sanneke en Rob kunnen helpen, mail dan naar Sanneke of neem contact op met haar via Facebook (zie onder)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen