112

Valse afpers-mail in omloop over intieme beelden

Criminelen sturen momenteel e-mailtjes rond waarin de ontvangers wordt gezegd dat van hen intieme beelden zijn gemaakt. De afzenders dreigen deze online te verspreiden, tenzij de ontvanger binnen vijf dagen 500 euro betaalt.

In werkelijkheid hebben de criminelen dergelijke beelden helemaal niet.

Afpersing

Dat meldt Fraudehelpdesk. Inmiddels heeft de organisatie een aantal meldingen binnengekregen van deze poging tot afpersing, zo zegt een woordvoerder zondag. Omdat het vaak enkele weken duurt voordat criminelen dit soort mails in vele duizenden over het land hebben verspreid, verwacht hij dat dat aantal nog wel oploopt.

In de brief zeggen de criminelen dat de computer van de ontvanger is gehackt en dat van die persoon een video is gemaakt waarop te zien is hoe jij jezelf bevredigt.

“Met een druk op de knop kan ik deze video doorsturen naar alle contactpersonen van je e-mail en social mediaā€¯, zeggen de oplichters.

Twijfel

Wil je zeker weten dat dit nooit kan gebeuren? Plak dan je webcam af met een post-it, een pleister of een stuk gekleurd plakband.

Ook al zou je gehackt worden, videobeelden kunnen er niet van je gemaakt worden en kun je dit soort mailtjes met een gerust hart de spambox ingooien!

intieme beelden

 

 

article
34666
Valse afpers-mail in omloop over intieme beelden
Criminelen sturen momenteel e-mailtjes rond waarin de ontvangers wordt gezegd dat van hen intieme beelden
https://renkum.nieuws.nl/1-1-2/34666/valse-afpers-mail-omloop-intieme-beelden/
2018-03-11T19:39:43+00:00
112