112

Flinke schoorsteenbrand Carel Beukerhof Heelsum

Foto: 112 Renkum

Even na 02:30 in de nacht van donderdag op vrijdag werden de hulpdiensten ingeschakeld voor een schoorsteenbrand aan de Carel Beukerhof in Heelsum.

Nadat de bewoonster lawaai uit de schoorsteen hoorde komen, is zij naar buiten gelopen en zag dikke rook uit de schoorsteen en onder de dakrand uitkomen.

Bovenburen

Daarop is meteen 112 gebeld en de bovenburen wakker gemaakt. Toen de brandweer ter plekke kwam bleek de schoorsteen in de brand te staan, even later sloegen de vlammen eruit.

Ondanks dat de kachel wel geveegd was, bleek er niet alleen aanslag in de afvoer te zitten, door een lek in het kanaal kwam de rook tussen het plafond en het dak. De oorzaak van de brand is wat moeilijk vast te stellen.

De brandweerkorpsen uit Doorwerth en Renkum/Heelsum hebben een gat in het dak moeten maken, aan meerdere kanten kwam de rook onder het dak vandaan. Het vuur werd gedoofd en de schoorsteen is schoongemaakt. De woningen zijn daarna geventileerd en gecontroleerd waarna beide bewoners terug naar hun woning konden

Bij de brand raakte niemand gewond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen