112

Snel uitslaande brand maakt woning Renkum onbewoonbaar

Foto: Renkum Nieuws

Aan de Airborneweg in Renkum heeft een fel uitslaande brand de benedenverdieping van een vrijstaande woning volledig vernield. Nadat de ramen sprongen sloegen de vlammen hoog uit de woning.

Zelfs de boom naast het huis vatte vlam, zo heftig sloegen de vlammen naar buiten.

Waterhoos

De brandweer werd tegen 22:00 ingeschakeld. Door een enorme hoeveelheid water in één keer naar binnen te spuiten werden de vlammen snel gedoofd, een enorme rookontwikkeling als gevolg.

uitslaande
Foto: Gé Willemsen

Omstanders die voor het huis langs gekomen waren, hadden een rooklucht geroken maar konden het niet thuisbrengen. Toen ze zich even later nog eens omdraaiden zagen ze hoe raambedekking naar beneden viel in de woning. De brandweer bleek al onderweg. Kort daarna knapten alle ruiten en door de plotselinge toevoer van zuurstof sloegen de vlammen van alle kanten uit de woning.

De bewoners waren gelukkig wakker geweest, zij bevonden zich niet in het huis maar in de jacuzzi buiten. In de opgeroepen ambulance zijn zij nagekeken. Ze hoefden niet mee en zijn liefdevol opgevangen door buurtbewoners.

Burgemeester Schaap, die er op staat gebeld te worden zodra een brand zo heftig is dat de bewoners niet meer terug kunnen, steunde eerst de bewoners en zorgde dat ze in goeie handen waren. Daarna liet zij zich bijpraten door de diverse hulpverleners.

Bijna uit

Terwijl omstanders dachten dat de brand wel geblust was, kwamen er opnieuw vlammen naar buiten onder het dak vandaan, maar ook dat had de brandweer snel onder controle.

De benedenverdieping is volledig uitgebrand. De bovenverdieping heeft veel roetschade opgelopen maar geen waterschade. Wat daar nog van te herstellen en/of bruikbaar is, is af te wachten.

Omdat de brand zo hevig was en alles verbrand is, kon de brandweer geen uitspraken doen over de oorzaak. Daar wordt nu eerst onderzoek naar gedaan.

article
44381
Snel uitslaande brand maakt woning Renkum onbewoonbaar
Aan de Airborneweg in Renkum heeft een fel uitslaande brand de benedenverdieping van een vrijstaande
https://renkum.nieuws.nl/1-1-2/44381/snel-uitslaande-brand-maakt-woning-renkum-onbewoonbaar/
2018-12-30T01:00:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/12/30005559/Brand-Airborneweg-13.jpg
112, brand, brandweer, Renkum Nieuws, uitslaande brand
112, Nieuws