112

Brandweeroefening bij het WICC aan de Lawickse Allee Wageningen

Foto: 112 Nieuws Wageningen

Woensdagavond hielden diverse brandweerkorpsen uit de omgeving een oefening bij het WICC aan de Lawickse Allee in Wageningen.

Volgens het scenario was er een brand ontstaan in de technische ruimte van het hotel er was sprake van flinke rookontwikkeling.

Verassing

De brandweer kreeg een melding dat er brand zou zijn uitgebroken in de technische ruimte, deze bevind zich in de kelder van het hotel. Doordat er veel rook was ontstaan trok de rook door een schacht tot op de 8e verdieping. Doordat iemand de liftdeur open had laten staan kwam de 9e verdieping even later ook vol rook te staan.

De brandweer heeft het pand ontruimd en is gestart met het blussen van de brand maar toen was er nog een verrassing: op de 9e verdieping was een feestje bezig. Dus ook deze mensen moesten zo snel mogelijk het pand verlaten.

Uiteindelijk werden alle slachtoffers uit het pand gehaald waarbij sommige verwondingen opliepen. Voor het scenario natuurlijk, echte gewonden vielen er niet.

Aan de oefening namen de korpsen van Wageningen en Renkum/Heelsum deel. In totaal werden er vier tankautospuiten een hoogwerker en de WTS (Water Transport Systeem) van Ede ingezet.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden