112

Brandweer haalt huisdieren uit appartementen Heelsum om brand

Bij een brand in een bovenwoning aan de Carel Beukerhof in Heelsum heeft de brandweer rond de middag diverse huisdieren uit woningen gehaald.

Door een binnenbrand in één van de bovenwoningen sloeg de rook door naar andere appartementen. De rook leverde gevaar op voor de aanwezige huisdieren, er werd daarom besloten ze uit de woning te halen.

Niet thuis

Om 11:20 kwam de brandmelding binnen. De bewoners die 112 belden hadden rook in de meterkast maar geen brand. De politie en brandweer waren snel ter plekke. Van buiten was de brand niet te zien en het duurde even voor ontdekt werd in welk appartement de brand woedde. Daar bleek niemand thuis en de deur werd geforceerd. De brand was razendsnel onder controle maar bleek veel rook te hebben veroorzaakt.

Door de plafonds verspreidde de rook naar de naastgelegen woningen die daardoor vol rook kwamen te staan. Ook daar bleken de eigenaren niet thuis. Omdat de rook ontwikkeling zo groot was dat de gezondheid van de huisdieren (hondje en katten) in gevaar zou komen, werd besloten ze uit de woning te halen. De huisdieren werden opgevangen door buurtbewoners.

Verwoest

Het appartement waar de brand woedde is compleet verwoest, de vissen in het aquarium overleefden het niet. Voor de bewoner wordt opvang geregeld en hij wordt bijgestaan door Salvage

De precieze oorzaak van de brand wordt nog onderzocht maar is naar alle waarschijnlijkheid begonnen in elektronica.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden