112

Man aangehouden met inbrekerswerktuig en zonder rijbewijs bij Wolfheze

Foto: Renkum Nieuws

In Wolfheze is in de nacht van zondag 9 op maandag 10 februari een 43-jarige man uit Almere aangehouden als verdachte van het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd.

Ook werd er inbrekerswerktuig aangetroffen in de auto.

Op een carpoolplaats langs de A12 nabij Wolfheze controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur een auto. De bestuurder kon zich niet identificeren. De agenten wisten toch zijn identiteit te achterhalen waarop bleek dat het rijbewijs van de man ingevorderd was.

Inbrekerswerktuig

Onder de motorkap van de auto troffen de agenten een slijptol aan. In de kofferbak trof men daarnaast een slijpschijf en een accu voor de slijptol aan. Volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening van de gemeente Renkum is het niet toegestaan om ‘s-nachts inbrekerswerktuig voor handen te hebben.

Omdat de verdachte al vaker was aangehouden voor het rijden terwijl het rijbewijs was ingevorderd, is zijn auto in beslag genomen. Van het inbrekerswerktuig deed de man afstand. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet kunnen identificeren en het rijden zonder rijbewijs.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden