112

Brandweer Renkum/Heelsum draait de hand óók voor 560 km niet om

Foto: Brandweer Renkum/Heelsum

Loeiende sirenes, grote rode auto’s. Dat is waar de meeste mensen de brandweer van kennen. De brandweer doet tegenwoordig echter nog veel meer, zoals het bevrijden van beknelde personen uit voertuigen bij ongevallen en optreden bij gevaarlijke stoffen en waterongevallen.

Alsof dat nog niet genoeg is, doet de brandweer van Renkum/Heelsum dit jaar mee aan een monster-estafette loop; de Roparun.

Daadkrachtig én gezellig

Er wordt door middel van sponsoring geld opgehaald voor mensen die lijden aan de ziekte kanker. Mike van Delft, bevelvoerder bij deze actieve brandweerpost, vertelt: “De meeste mensen weten inmiddels wel dat we een actieve en betrokken club hulpverleners zijn binnen het dorp. Door deel te nemen aan diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld koningsdag en carnaval laten we ons zien en proberen we de burger mee te nemen in de wereld van de vrijwillige brandweer. Daadkrachtig en professioneel als het moet, ontspannen en gezellig als het kan, dat is ons motto”.

Het idee om dit jaar nog iets meer te doen voor anderen is vorig jaar eigenlijk al geboren toen ploegcommandant Patrick Wennekes deelnam aan de Roparun. Deze fantastische ervaring deelde hij binnen het korps en dat enthousiasme werkte aanstekelijk. Dit jaar is het dus zover en gaat de Brandweer Renkum/Heelsum samen met diverse collega’s van de veiligheidsregio meedoen aan de monstertocht vanaf Bremen naar Rotterdam.

Doel: recordbedrag

Alsof dat nog niet genoeg is hebben de brandweermannen zichzelf ten doel gesteld dit jaar een recordbedrag binnen te halen. “En daar hebben we iedereen bij nodig”, vertelt Mike.

“We hopen dat lokale ondernemers en de inwoners ons willen helpen dit doel te bereiken zodat mensen die helaas nooit meer beter worden de dagen die ze nog hebben op een fijne manier door kunnen brengen. Iedereen heeft wel in zijn of haar omgeving een dierbare verloren aan deze verschrikkelijke ziekte en door onze gezondheid in te zetten voor anderen kunnen we een stukje leven aan de resterende dagen toevoegen, en dat is heel mooi om te kunnen doen”.

Wil jij deze sportieve mannen helpen? Dat kan door te doneren via onderstaande link. Ook op social media is de Brandweer Renkum/Heelsum actief, door hen te volgen word je automatisch op de hoogte gehouden van de inzetten, oefeningen en alle andere zaken die deze betrokken groep hulpverleners bezig houdt.

roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/327

Achtergrondinformatie over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!).

Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden