112

Politie deelt nepwaarschuwing voor nieuwe instellingen Whatsapp

Wijzig instelling Whatsapp om fraude te voorkomen
Wijzig instelling Whatsapp om fraude te voorkomen
Foto: antonbe via Pixabay

De politie waarschuwt voor nieuwe instellingen van WhatsApp waardoor kans op phishing toeneemt maar dit blijkt een ietwat overdreven bericht en geen aanleiding voor een waarschuwing.

Meerdere eenheden op Facebook, Twitter en Instagram verspreiden dit bericht en ook wij deelden dit, je denkt tenslotte dat de politie ‘het wel weet’ maar zo zie je maar, dat niet alles is wat het lijkt.

Niet waar

Men doelt op instellingen in Whatsapp waardoor je, zonder het te weten, toegevoegd kunt worden aan een groep. Dat iedereen je maar zo kan toevoegen, dat klopt wel maar daar krijg je altijd een waarschuwing van, dus ongemerkt gaat dit niet. Dat maakt de hele waarschuwing dus overtrokken.

Renkum.Nieuws vindt het vervelend dit bericht ook gedeeld te hebben zonder te controleren en bieden hierbij onze excuus aan.

AVRO Tros Opgelicht plaatse er recent dit bericht over.

=================================

Dit was het bericht:

Op haar social media kanalen waarschuwt de politie voor wijzigingen in de populaire berichtenapp:

“WhatsApp heeft de instellingen gewijzigd, waardoor iedereen je aan een groep toe kan voegen zonder dat je het weet. Dit kan gevaar opleveren met betrekking tot phishing, fraude, oplichting enzovoorts.”

Wijzig je instellingen

De politie geeft aan dat je de instellingen eenvoudig zelf kunt wijzigen. Wijzigen naar veilige instellingen doe je als volgt:

  • Open WhatsApp
  • Ga naar instellingen
  • Kies account
  • Kies privacy
  • Kies groepen
  • Selecteer hier “contacten” i.p.v. “iedereen”

Nu kunnen alleen je eigen contacten je toevoegen aan een WhatsAppgroep.” Hiermee voorkom je de kans op fraude via WhatsApp niet, maar verkleint de kans wel aanzienlijk.”

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen