Lezing Ad van Liempt over ‘Verzetshelden en moffenvrienden’

Foto: Rinus Wandel

Ad van Liempt laat boeiende verhalen van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerden met de vijand of juist in opstand kwamen de revue passeren in het Airborne Museum.

Op 6 mei vertelt Van Liempt in het Airborne Museum over zijn boek ‘Verzetshelden en moffenvrienden’.

Jaar van Verzet

Voor deze speciale uitgave maakte hij zes bijzondere portretten van mensen die zich in de oorlog hebben onderscheiden. Ten goede, omdat ze tot het uiterste gingen om anderen te helpen, of ten kwade, omdat ze bijvoorbeeld onvermoeibaar waren in het opsporen van ondergedoken Joden.

Deze lezing wordt speciaal georganiseerd in het kader van het Jaar van Verzet. Het Platform WO2 heeft 2018 uitgeroepen tot ‘Jaar van Verzet’. Gedurende dit jaar wordt in heel het land extra aandacht besteed aan de rol van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als historisch verschijnsel én bron van inspiratie.

Het Jaar van Verzet wordt ondersteund door het Ministerie van VWS en het vfonds. Later dit jaar worden er lezingen gegeven door Bas Kromhout, Kees Tukker en Toon Blokland. Meer informatie staat op de website: airbornemuseum.nl/activiteit/lezingenreeks

Ad van Liempt

Van Liempt werkte onder andere bij het NOS Journaal en was medeoprichter en eerste eindredacteur van het geschiedenisprogramma Andere Tijden. Hij schreef diverse boeken over de oorlog.

Van Liempt werd onderscheiden met een Beeld en Geluid-Award en de Zilveren Nipkowschijf voor zijn gehele televisiewerk en kreeg in 2011 een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam.

Tijdstip en aanmelden

De lezing is op 6 mei van 11.00 tot 12.00 uur in het Airborne Museum. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] o.v.v. ‘lezing Ad van Liempt’ met daarbij naam, telefoonnummer en het aantal personen.

In verband met het aantal beperkte plaatsen wordt sterk aangeraden vooraf te reserveren. De lezing kan men gratis bijwonen met een entreeticket van het museum.

Airborne Museum Hartenstein

Het museum is gehuisvest in de imposante 19e-eeuwse Villa Hartenstein. Tijdens de Slag om Arnhem was dit het hoofdkwartier van de Britten. Op deze historische plek komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden.

Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s. In de met prijzen bekroonde Airborne Experience waan je je letterlijk midden in de strijd. In deze ondergrondse ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem.

article
36402
Lezing Ad van Liempt over 'Verzetshelden en moffenvrienden' in Airborne Museum
Ad van Liempt laat boeiende verhalen van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerden met
https://renkum.nieuws.nl/1940-1945/36402/lezing-ad-liempt-verzetshelden-en-moffenvrienden/
2018-04-28T10:45:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/04/28103451/Ad-van-Liempt-Rinus-Wandel.jpg
Ad van Liempt, Airborne Museum, Jaar van Verzet, Oosterbeek, Renkum Nieuws, Verzetshelden en moffenvrienden
1940-1945, Nieuws