Vier gemeenten naar één Airborne Region: Beter zichtbaar en vindbaar

Foto: FunckSterrShoots

De colleges van de vier Airbornegemeenten Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum het Masterplan Airborne Region vastgesteld.

Voor de gemeenten staat voorop dat deze belangrijke periode uit de geschiedenis – De verloren Slag om Arnhem en de daarop volgende evacuatie en verlenging van de oorlog – een goede plek krijgt en dat de waarden vrede en vrijheid doorvertaald worden naar de huidige tijd.

Een belangrijk jaar is 2019 wanneer de 75e herdenking van Operatie Market Garden plaatsvindt.

Van intentieverklaring naar Masterplan

In 2016 hebben de burgemeesters van de Airbornegemeenten samen met de provincie Gelderland en het vfonds een intentieverklaring getekend om beter en intensiever met elkaar samen te werken om het verhaal van de Slag om Arnhem bekend te maken in binnen- en buitenland.

Niet alleen tijdens de herdenkingen in september maar het hele jaar door. Voor de uitvoering van deze intentie hebben de Airbornegemeenten samen met kernpartners uit het werkveld het Masterplan Airborne Region opgesteld.

Door het Masterplan vast te stellen is een belangrijke vervolgstap gezet in de gezamenlijke ontwikkeling van de Airborne Region door de 4 gemeenten en haar kernpartners.

Herdenken, beseffen, beleven

Het Masterplan vormt de basis om samen, met de regio, verschillende projecten te realiseren die te maken hebben met de Slag om Arnhem langs de pijlers: herdenken, beseffen en beleven.

Daarbij kan worden gedacht aan educatieprojecten, het ontwikkelen en verbeteren van bestaande fiets- en wandelroutes, het aanbieden van grootschalige programma’s waarin het beleven van de Slag om Arnhem centraal staat.

Oprichting Stichting Airborne Region (SAR)

Een belangrijk onderdeel van het Masterplan is de oprichting van de Stichting Airborne Region. Deze stichting heeft als belangrijke taak de vele organisaties, die actief zijn in het herdenken, het beseffen en/of het beleven van de Slag om Arnhem, met elkaar te verbinden en te stimuleren om intensiever met elkaar samen te werken.

Daardoor moet er een herkenbare en complete Airborne-agenda ontstaan die beter zichtbaar en beter vindbaar is voor de inwoners en bezoekers van deze regio.

De stichting zal daarnaast de Airborne-activiteiten uit het Masterplan coördineren en de marketing daarvan stroomlijnen.

'
article
42197
Van vier gemeenten naar één Airborne Region: Beter zichtbaar en vindbaar
De colleges van de vier Airbornegemeenten Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum het Masterplan Airborne Region
https://renkum.nieuws.nl/1940-1945/42197/vier-gemeenten-naar-een-airborne-region-beter-zichtbaar-en-vindbaar/
2018-10-13T08:46:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/10/13001859/Onthulling-Renkumse-Heide-15.jpg
75 jaar vrijheid, Airborne, Airborne Region, Arnhem, Ede, Masterplan Airborne Region, Operatie Market Garden, Overbetuwe, Renkum, Renkum Nieuws, SAR, Stichting Airborne Region
1940-1945, Kunst&Cultuur, Nieuws