Stuur een kerstwens naar een veteraan voor de Taxi Charity X-mas lunch

Foto:

De Market Garden Foundation, Taxi Charity en het Airborne Museum gaan er samen voor zorgen dat je 2e Wereldoorlog veteranen jouw eigen kerstwens kunt sturen.

De Londonse Taxi Charity for Military Veterans (die met de Londense Taxi’s de veteranen naar Nederland brengen) organiseert 13 december in Engeland een grote kerstlunch waarbij ook ‘onze’ veteranen aanwezig zijn.

Merry X-mas Mr Veteran

Tot en met 9 december kun je een kerstkaart brengen of sturen naar het Airborne Museum. 10 december worden deze opgehaald en zullen naar Engeland worden gebracht. Tijdens de lunch zullen deze kaarten met wensen op de tafels staan. De kaarten zullen dus uiterlijk 9 december binnen moeten zijn. Je kunt ze bij het Airborne Museum afgeven of gewoon in de bus doen:

  • Xmas Cards for Veterans
    p/a Airborne Museum Hartenstein
    Utrechtseweg 232
    6862 AZ Oosterbeek

Wil je een bepaalde veteraan een wens sturen? Schrijf zijn naam dan op de kaart. Of maak een mooie tekening, schrijf een brief, de veteranen zullen met alle post blij zijn.

Taxi Charity

Het doel van de Britse Taxi Charity organisatie is simpel: ‘het zich ten volle inzetten voor het welbevinden van militaire veteranen’. Dat doet deze organisatie al sedert 1948. Beschermpersonen zijn o.a. Dame Vera Lynn en Joanna Lumley.

Chauffeurs van de Taxi Charity brengen jaarlijks vele WOII veteranen naar de toenmalige slagvelden en herdenkingscentra in Europa, zodat dezen hun kameraden kunnen herdenken. De chauffeurs doen dit als onbezoldigd vrijwilliger en eren daarmee de mannen en vrouwen die zich hebben ingezet voor onze vrede.

Naast deze trips organiseert de Taxi Charity diverse bijeenkomsten in Engeland om ook die veteranen bij elkaar te brengen die onvoldoende in staat zijn om deze buitenlandse bezoeken af te leggen.

Ook verzorgden zij recentelijk de aanwezigheid van veteranen bij ‘Britain’s got Talent’ toen de D-Day Darlings in de finale stonden.