Voorbereidingen Airborne Herdenkingen 2021 in volle gang

Airborne Herdenking 2019
Foto: DM van Hellesem

De voorbereidingen voor de Airborne herdenkingen zijn inmiddels in volle gang. De verschillende organisaties achter de herdenkingen en evenementen in september, zullen binnenkort met meer informatie naar buiten komen.

Traditioneel staat de Airborneboog in Oosterbeek op de eerste maandag van juli en begint het Airbornegevoel in de regio. Dit jaar is de opbouw van de boog verschoven naar begin augustus.

Het eerbetoon aan de gevallen militairen in 2020 verliep ondanks de beperkingen zeer respectvol en was door de veteranen, nabestaanden en publiek prima te volgen via televisie en streaming van Omroep Gelderland volgens de Stichting Airborne Herdenkingen. Alle Airborne herdenkingen voor 2021 staan inmiddels ook weer in de steigers.

“Het uitgangspunt is, gelet op de onzekerheden rond de maatregelen, de versie zoals die van afgelopen jaar, met alleen aanwezigheid op uitnodiging. Maar hopelijk is er dit jaar toch meer ruimte.” aldus de SAH-voorzitter, Roger Beets.

Dit jaar weer met publiek?

Beets: “Iedere organisatie bekijkt afzonderlijk welke ruimte en mogelijkheden er geboden worden voor hun evenement, gelet op de versoepelingen. Maar het blijft hoe dan ook afhankelijk van de geldende maatregelen en de uitvoerbaarheid ervan. De gemeenten en organisaties zullen binnenkort zelf tijdig aangeven via de (social) media en websites, wat er straks wel kan. Op airborne-herdenkingen.nl is dat ook te volgen. Ook verschijnt er weer een Airbornekrant in de regio medio augustus, met zo actueel mogelijke informatie.”

Inmiddels zijn er een aantal Airborne wandelingen opgezet in de regio. Nu al kan men in Airbornesfeer komen door de verhalen te ontdekken behorend bij deze mooie wandelingen. Op visitarnhem.com/airborne is daar uitgebreide informatie over te vinden.

Veteranen en nabestaanden 

“Of er veteranen en nabestaanden komen, is afhankelijk van de reismaatregelen in zowel Groot Brittannië, Polen, Canada en de andere landen” vervolgt Beets. “Op dit moment (5 juli) gelden er nog quarantaineverplichtingen bij het reizen naar Nederland vanuit het VK.; hopelijk in september niet meer, maar dat is afwachten.”

Over de verwachtte aantallen veteranen antwoordt Beets: ”Als het allemaal weer kan en alles is vrij, dan zullen het er mogelijk slechts een paar veteranen zijn. Het afgelopen jaar zijn ons weer velen ontvallen en enkelen hebben aangegeven helaas fysiek niet langer in staat te zijn om de vermoeiende trip te maken. Die laatsten kijken al wel weer uit naar de videostreaming, om er thuis op die manier toch bij te kunnen zijn. Over het aantal nabestaanden dat de overtocht eventueel zal maken is nu nog niets te zeggen.”

Zie ook: Airborne Herdenking 2020

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen