Kleding en stoffelijke resten gevonden bij berging Duits jachtvliegtuig

Focke Wulf Fw 190 A5
Focke Wulf Fw 190 A5
Foto: No known copyright

Bij de berging van een Duits jachtvliegtuig in de gemeente Lingewaard zijn stoffelijke resten en stukjes kleding gevonden. Die behoren waarschijnlijk toe aan de vermiste piloot van de Focke-Wulf Fw 190 A5.

Dat toestel wordt sinds maandag geborgen. Het jachtvliegtuig werd tijdens de Tweede Wereldoorlog uit de lucht geschoten.

Bergingsteam

Het door de luchtmacht geleide bergingsteam wist van tevoren al vrij zeker dat het toestel in Angeren was neergestort. Er waren al eerder kleine onderdelen gevonden. Tijdens de berging is deze week ook het ijzeren plaatje gevonden met het unieke registratienummer van het vliegtuig.

De piloot van het vliegtuig was Karl Becker uit Lindenberg, Duitsland. Hij was sinds de crash vermist. De bergings- en identificatiedienst van de landmacht (BIDKL) doet de officiële identificatie. De familie van Becker is al op de hoogte gebracht.

Het toestel is nog niet volledig geborgen. Dat duurt nog 1 a 2 weken. De gevonden onderdelen worden eerst bekeken op een verwerkingslocatie. Daarna gaan de wrakdelen voor verder onderzoek naar Vliegbasis Woensdrecht.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Bron: Ministerie van Defensie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen