Alle herdenkingen woensdag 4 mei in de gemeente Renkum

Foto: Renkum Nieuws

Dit jaar herdenken we dat 77 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei 2022 staan we stil bij alle slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Het nationale thema van de herdenkingen is: ‘Vrijheid in verbondenheid.’ Op donderdag 5 mei 2022 vieren we de bevrijding en de vrijheid. Op de website 4en5mei.nl en dit artikel lees je daarover mee.

Herdenkingen bijwonen

In onze gemeente zijn op woensdagavond 4 mei 2022 verschillende herdenkingsbijeenkomsten. Leden van het college van burgemeester en wethouders en van de gemeenteraad zijn daar bij aanwezig. Je bent van harte welkom. Tijdens de herdenkingsbijeenkomsten kun je zelf meegebrachte bloemen leggen bij de monumenten.

Oosterbeek

In Oosterbeek wordt op het binnenplein van het gemeentehuis tussen 18.00 uur en 18.35 uur de vlag halfstok gehesen, waarna de Stille tocht vanuit het binnenplein om 18.45 uur naar de Algemene begraafplaats Oosterbeek-Zuid vertrekt. Daar is om 19.20 uur een korte ceremonie. Daarvandaan gaat de Stille tocht om 19.30 uur terug naar het gemeentehuis, waar om 19.45 uur de herdenkingsceremonie begint. Burgemeester Agnes Schaap houdt een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Renkum/Heelsum

In Renkum begint de herdenking met een dienst om 19.00 uur in de Katholieke kerk Onze lieve vrouw ten hemelopneming aan de Dorpsstraat in Renkum. Om 19.45 uur start de Stille tocht van de kerk naar het monument aan de Europalaan, waar om 19.55 uur de herdenking plaatsvindt. Wethouder Marinka Mulder houdt een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Lees hier meer

Doorwerth/Heveadorp

In Heveadorp begint om 19.15 uur de herdenking met een welkom bij het monument aan de Beeklaan/Noorderlaan. Aansluitend vertrekt de Stille tocht naar het monument aan het Van der Molenplein in Doorwerth, waar om 19.30 uur de herdenkingsbijeenkomst begint. Gemeenteraadslid Daniëlle van Bentem houdt hier een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Lees hier meer

Wolfheze

In Wolfheze begint de herdenkingsbijeenkomst om 19.00 uur in de kerk van Pro Persona. Aansluitend begint de Stille tocht over het terrein van Pro Persona. Wethouder Leonie Rolink legt namens de gemeente bloemen bij de verschillende monumenten.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen