Tentoonstelling Real Human Bodies komt naar Arnhem

Foto: Real Human Bodies

Het bekijken van dode lichamen en het verkennen van de anatomische toestand was tot voor een paar jaar uitsluitend voorbehouden aan artsen in de dissectiezalen van de universiteiten.

De rondreizende tentoonstelling Real Human Bodies heeft als doel, de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers – speciaal ook schoolklassen – door te geven. Maar deze tentoonstelling is ook aan te bevelen voor o.a. artsen, verpleegkundigen en al wie in zijn lichaam geïnteresseerd is.

Leerthema’s

De tentoonstelling Real Human Bodies verleent aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzameling van ca. 200 waardevolle didactische stukken een geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoeker. Deze verzameling bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D afdrukken.

De tentoonstelling Real Human Bodies biedt aan scholieren en leraars een uitgebreide onderwijsmogelijkheid. Deze anatomische expo brengt verschillende leerthema’s en levert een degelijke bijdrage tot verdere opleiding in medische beroepen.

Belangrijkste onderwerpen zijn:

  • Real Human BodiesSkelet
  • Bewegingsapparaat
  • Hersenen,
  • Zenuwstelsel
  • Genitaliën
  • Hart en de bloedsomloop
  • Nieren en urinewegen
  • Spijsverteringsstelsel
  • Zintuigen
  • Luchtwegen en longen.

Bovendien is deze tentoonstelling de ideale gelegenheid discussies op gang te brengen over onderwerpen als orgaandonatie, kanker, aids, misbruik van alcohol en nicotine en slechte eetgewoontes.

Waardigheid

De waardigheid van de doden blijft ongeschonden, optisch zijn de tentoongestelde lichamen van de orgaandonoren precies zoals bij de studerende medici op de dissectietafels bij de anatomische opleiding.

De Amerikaanse lichaamsdonoren (Body Donation Program / Willed Body Program) hebben tijdens hun leven verklaard, dat hun lichaam beschikbaar moet zijn na hun dood voor de opleiding van artsen en informatie aan belangstellenden.

Jaarlijks doneren In de VS ongeveer 20.000 mensen hun lichaam voor anatomie. De organisatie wil erop wijzen dat zij echte menselijke lichamen tentoonstellen en geen plastieken imitaties of poppen!

De tentoonstelling is van 3 t/m 5 november in Hotel Haarhuis, Stationsplein 1 in Arnhem. Toegankelijk van 11:00 tot 18:00 uur. Prijs: kinderen tot 4 jaar gratis, volwassene: € 15,00, scholieren en studenten betalen € 10,00 (id en school/studentenkaart meenemen) (voor schoolklassen geldt een andere prijs, kijk daarvoor hier)

Let op: er kan NIET gepind worden, betaal cash of bestel hier online

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen