Start nieuwe mbo-jaar in aanwezigheid van de Koning

Foto: ROC A12

In Velp, Ede en Veenendaal starten de komende weken de mbo-leerlingen van resp. het Astrum College, Dulon College, Technova College en ROC A12 locatie Veenendaal.

Ook landelijk is er aandacht voor de start van het mbo-jaar.

Nationale opening

Voor het eerst wordt er op 27 augustus a.s. een nationale opening van het mbo-jaar georganiseerd namens alle mbo-scholen met als gastheer ROC Tilburg.

Bijzonder is dat Zijne Majesteit de Koning daarbij aanwezig zal zijn.

Onderwijs dat aansluit bij de toekomst

De opdracht aan het mbo is het geven van kwalitatief goed beroepsonderwijs, flexibel ingericht en inspelend op veranderingen. Onderwijs dat aansluit bij de opleidingsvraag van een student maar zeker ook inspeelt op de behoeften van bedrijven en instellingen.

In de regio Ede, Veenendaal en Velp voeren het Astrum College, Dulon College, Technova College en ROC A12 locatie Veenendaal, deze opdracht uit onder de paraplu van ROC A12. De afgelopen jaren werd door ROC A12 toegewerkt naar een nieuwe structuur.

De locaties profileren zich op eigen kleinschalige wijze, hanteren een nieuwe naam en een nieuw logo. Dit traject startte in 2016, de locatie Velp werd het Astrum College, in 2017 volgde het Dulon College en binnenkort wordt het Technova College officieel geopend in Ede. Laatste in deze reeks is het ROC A12 locatie Veenendaal.

Nationale opening mbo-jaar

Om op landelijk, regionaal en lokaal niveau positieve aandacht te krijgen voor het mbo-onderwijs vindt tijdens de opening van het mbo-jaar de aftrap plaats van de landelijke Ambassadeursverkiezing ‘Dit is mbo’.

De 42 ambassadeurs die deelnemen aan deze verkiezing worden in het bijzijn van Zijne Majesteit de Koning gepresenteerd. De ambassadeurs zijn te volgen via het YouTube programma ‘mbo’ers Pakken Aan!’

Op 19 november a.s. doet Alain ter Horst, student Sport & Bewegen namens ROC A12, mee aan de finale.

article
39898
Start nieuwe mbo-jaar in aanwezigheid van de Koning
In Velp, Ede en Veenendaal starten de komende weken de mbo-leerlingen van resp. het Astrum
https://renkum.nieuws.nl/bij-de-buren/39898/start-nieuwe-mbo-jaar-in-aanwezigheid-van-de-koning/
2018-08-24T19:02:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/08/24190122/mbo-studenten-weer-op-school.jpg
Dulon College, Ede, mbo, opleiding, Renkum.Nieuws, ROC A12, ROC A12 Technova
Bij de buren, Nieuws