Burgers’ Zoo verwelkomt Lego fans en dierliefhebbers

Foto: Burgers' Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert ‘Lego Bricks in de Zoo’ van 5 tot en met 27 oktober. Er zijn tientallen levensechte dierfiguren, opgebouwd uit meer dan een miljoen Lego steentjes.

Een team van dertig Engelse fanaten zijn dagenlang in de weer geweest.

Levensechte dierfiguren

Tijdens het evenement ‘Lego Bricks in de Zoo’ ontdekken bezoekers op een centrale route door het park veertig dierfiguren, zoals gorilla’s, leeuwen, antilopen, olifanten, vleermuizen, pinguïns en hyena’s. De fotogenieke beelden zijn in een speciaal atelier in Engeland opgebouwd uit de bekende steentjes door zo’n dertig fanatieke fans. Urenlang, zeer nauwkeurig en zorgvuldig werk hebben geleid tot levensechte, indrukwekkende dierfiguren.

Een olifant van 3,7 meter lang, 1,54 meter breed en 2,5 meter hoog vormt het pronkstuk van een kleurrijke tentoonstelling. Alleen al aan deze olifant hebben zes bouwers 1600 uur gewerkt. Het gevaarte weegt maar liefst 1210 kilo en telt 271.739 steentjes.

Praktische informatie 

Burgers’ Zoo organiseert ‘Lego Bricks in de Zoo’ van zaterdag 5 tot en met zondag 27 oktober. De veertig dierfiguren staan op een centrale route door het park.Bezoekers kunnen dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur de Lego dieren bewonderen tegen de normale entreetarieven.

Abonnementhouders krijgen gratis toegang. Entreekaarten zijn online verkrijgbaar en alle extra informatie over het evenement is te vinden op burgerszoo.nl/legobricks.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0