Officiële opening leerafdeling Vilente Pieter Pauw

Wageningen- Vilente’s Pieter Pauw is in 2021 gestart met een leerafdeling waarbij leerlingen volledig begeleid worden door gecertificeerde werkbegeleiders.

Op dinsdagmiddag 10 mei rond 15.00 uur werd deze leerafdeling officieel geopend door bestuurder van Vilente Ton Poos samen met verpleegkundige – leerbegeleidster Leonie en leerling Danny in woonzorgcentrum Pieter Pauw.

Van en met elkaar leren in een krachtige omgeving

Wietske van Veenen, teamleider: “Een leerafdeling is een afdeling of woning die volledig door leerlingen wordt gerund. Deze leerlingen volgen een duale opleiding waarbij zij doorgaans één dag in de week naar school gaan en de overige tijd in de praktijk werken. Dit heeft als groot voordeel dat opgedane theoretische kennis direct in de praktijk gebracht kan worden en beter beklijft! Natuurlijk staan onze leerlingen er niet alleen voor op de woning. Zij worden continu begeleid en ondersteund door onze vaste medewerkers die tevens gecertificeerd werkbegeleiders zijn.”

Mensgerichte zorg voor elkaar

De bewoners ontvangen op de leerafdeling dezelfde mensgerichte zorg als op iedere andere afdeling van Vilente. Door de aanwezigheid van zowel leerlingen als vaste medewerkers zijn er altijd voldoende handen aan het bed. “De bewoners worden met dezelfde liefde en aandacht verzorgd, waarbij zowel onze leerlingen als het vaste personeel de drie kernwaarden van Vilente omarmen: Verbindend, Professioneel en Waardevol”, vertelt Wietske van Veenen.

 

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen