Restaurant Klein Hartenstein heeft liever geen Michelinster

In het begin van dit nieuw jaar heeft restaurant Klein Hartenstein een nieuwe, en trotse eigenaar gekregen: Dennis Richter Uitdenbogaardt. Maar een Michelinster ziet de sterchef niet zitten.

Dat zegt hij tegen Misset Horeca, hét vakblad voor de horecaondernemer.

Drempel

“Ik heb liever geen ster. Dit is al een statig pand en ik wil absoluut geen drempel creëren. We koken hier met mooie producten, absoluut op hoog niveau, maar ook voor een betaalbare prijs.” zegt hij tegen Misset.

Dennis deed eerder onder andere ervaring op in de De Kromme Dissel, het sterrenrestaurant in Heelsum. Vorig jaar verliet hij Hotel De Wereld en restaurant O’Mundo in Wageningen waar hij executive chef was. Beide horecagelegenheden vielen onder de Jaap Venendaal groep en die ging vorig jaar november failliet.

Droom

“Het restaurant en het hotel zijn altijd goed blijven lopen, maar met de overige zaken van de Jaap Venendaal Groep ging het minder goed. Het afstevenen op een faillissement heeft er wel voor gezorgd dat ik versneld mijn droom wilde realiseren.”

Dennis is 34 jaar en nu al zijn droom gerealiseerd. Restaurant O’Mundo was met een Michelinster bekroond en zijn keuze om er liever geen te hebben in zijn nieuwe, eigen restaurant is dus een bewuste.

Met zijn grote passie voor koken kan hij niet alleen bijzonder mooie gerechten maken, ze zijn ook betaalbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen