Amusewedstrijd voor chefs en hobbykoks van De Kromme Dissel

Foto: SnaXXy-pixabay

Chefkok van de Kromme Dissel in Heelsum, Tonny Berenten daagt chef en hobbykoks uit tot een amusewedstrijd. De winnende amuse zal drie maanden op de kaart staan.

Dat schrijft Misset Horeca

Jubileum

De wedstrijd wordt gehouden ter ere van het 50-jarig bestaan van het sterrenrestaurant.

“Wij zijn op zoek naar een amuse met een verrassende smaakcombinatie waarbij pure ingrediënten en eerlijke smaken worden verwacht. Onthoud dat kwaliteit niet per se samen moet gaan met dure ingrediënten, en less is more.” zegt Tonny Berentsen tegen Misset Horeca.

“Sta jij het liefst uren in de keuken te koken en wil jij jouw liefde en passie voor koken delen met anderen? Doe dan mee.”

Meedoen

Je kunt je aanmelden via deze link tot en met 30 juni. Iedereen die het leuk vindt om te koken en vindt dat hij of zij een goede amuse kan maken, kan meedoen, hobby of professioneel kok.

Je moet wel 18 jaar of ouder zijn. De amuse moet echt uit eigen hand komen en de ingrediënten moeten in het najaar te krijgen zijn.

De finalisten worden daarna uitgenodigd voor een cook-off waar ze de amuse gaan klaarmaken. Een jury kiest de winnaar en die zal met het team van de Kromme Dissel gaan perfectioneren.

Daarna staat de amuse dus drie maanden op de kaart van het sterrenrestaurant.

Amuse

Een amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen.

Tegenwoordig wordt dit vaak bij het plaatsnemen aan tafel in een restaurant aangeboden, maar oorspronkelijk is dit een klein hapje dat tussen de gangen door geserveerd wordt.

De volledige term voor een amuse is amuse-gueule of amuse-bouche (uit het Frans, letterlijk vermaak voor de mond, waarbij de tweede iets minder vulgair klinkt maar minder vaak gebruikt wordt). (Wikipedia)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen