Restaurant en lunchroom Schoonoord houdt Airborne Pub No 1 levendig

Sinds Robert en Suzan van Silfhout restaurant Schoonoord overnamen in maart vorig jaar lijkt de Airborne Pub No1 nog meer de sfeer van de Airborne uit te ademen.

Partnercontent

Hoewel er na de overname even gevreesd werd voor een grote verandering, bleek hier al snel niet echt sprake van te zijn. Er is wel het één en ander veranderd, aangepakt en/of verbeterd maar het pand straalt nog steeds de oude, vertrouwde allure uit als trefpunt voor deze bijzondere locatie. Oude en nieuwe gasten vinden steeds meer de weg naar het grand-café, restaurant en inmiddels ook de nieuwe lunchroom. Veteranen en hun familieleden voelen zich uitermate thuis aan de karakteristieke hoek van de Piersbergseweg en de Utrechtseweg van Oosterbeek.

De beste kok

Het beste dat Schoonoord te bieden heeft, zijn misschien wel de kok en de warme persoonlijke gastvrijheid. “Mark is geweldig.” zegt Robert. “Zijn inzet en passie voor koken én Schoonoord zijn onuitputtelijk. Ik ben enorm blij met hem. Het eten dat hij bereidt, of dat nu voor de lunch is of een diner, is fantastisch. We krijgen altijd complimenten over zijn gerechten. Hij gebruikt altijd verse ingrediënten en de liefde voor koken en eten proef je. ”

Robert kent Mark Vos al meer dan dertig jaar, hij werkte zo’n 22 jaar in de keuken van restaurant ’t Gesprek in Wageningen. “Toen ik vroeg of Mark bij ons wilde komen werken zei hij meteen ja en ik heb nog geen minuut spijt gehad van die vraag.”

“Zo vroeg iemand mij eens lunch te verzorgen voor zijn kantoor maar ik had die beste man verkeerd verstaan, bleek ik de betreffende dag ineens ja gezegd te hebben tegen een buffet voor 50 man in plaats van 15! Mark haalde zijn schouders op en zei: komt goed. En inderdaad, op tijd en uiteraard tot in de puntjes verzorgd stond er voor 50 mensen een Indisch buffet klaar. Dat bedoel ik nou, Mark regelt dat gewoon.”

Lunch

Sinds enkele maanden is het restaurant uitgebreid met een lunchroom, het domein van Suzan en dat loopt erg goed. “Wij merkten dat er behoefte was aan het verzorgen van lunches in de kantoren die hier in Oosterbeek gevestigd zijn. We bezorgen de lunches ook en krijgen hierdoor een nog bredere klantenkring.”

Die kring was al groot, Schoonoord mag zich, door zijn geschiedenis als noodhospitaal tijdens Market Garden in september 1944, verheugen op belangstelling van geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog en veteranen en hun families.

“Wij vinden dat altijd heel bijzonder. De veteranen die hier toen vochten voor onze vrijheid in Oosterbeek komen hier nog steeds. Het is een voorrecht dat ze bij ons in de zaak komen.” De Schoonoordse gastvrijheid zorgt er voor dat ze zich thuis voelen. Het interieur ademt Airborne, de vele schildjes, foto’s en ornamenten herinneren allemaal aan die tijd.

September

Voor de 75e herdenking dit jaar heeft het echtpaar wat bijzonders in de zaak: een modelbouw Horsa glider hangt trots aan het plafond in de serre en militaire poppen van diverse regimenten staan her en der opgesteld. “Geweldig,” zegt Robert “we pakken ze er soms bij en dan worden ze aan alle kanten bestudeerd.”

Ze zijn prachtig, wellicht niet helemaal accuraat maar: “dat zorgt dan weer voor leuke gesprekken!” aldus Robert. (klik op de bovenste foto, dan pijltje naar rechts om een paar modellen te zien)

Mede hierdoor is de sfeer in Schoonoord altijd gezellig, iets dat op de Facebookpagina van het restaurant goed te volgen is. De bijzondere gezelschappen die op het terras zitten worden in het zonnetje gezet, variërend van groepen wielrenners, motorrijders en verzamelaars van oude auto’s of motor(fietsen) tot groepen op battlefieldtour.

Op zoek naar een leuke baan?

Robert en Suzan zijn lekker druk, zo druk dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken! Ben jij op zoek naar werk en zou je het werken in de bediening van één van de gezelligste gelegenheden van Oosterbeek wel heel leuk vinden? De komende tijd wordt nog drukker met september in aantocht en het werk kan uitgroeien in een vaste aanstelling.

Horeca ervaring is fijn en je leeftijd is niet heel belangrijk, als je maar 16 jaar of ouder bent! Geïnteresseerd en wil je meer weten? Neem dan contact op via [email protected] of bel 026-3333051 en vraag naar Robert van Silfhout

 

schoonoord