Lezing: Het werk van de gravendienst door Geert Jonker

Foto: DM van Hellesem

Geert Jonker is kapitein bij de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht. Hij en zijn team verrichten in hun laboratorium op Kamp Soesterberg onderzoek naar ongeïdentificeerde slachtoffers van o.a. de Slag om Arnhem. In het lab en in het veld proberen zij met zekerheid deze slachtoffers hun identiteit terug te geven: een ‘ereplicht’ zoals Jonker dat noemt.

In deze lezing neemt kapitein Jonker je mee in het werk van de gravendienst. Van de opgraving en het identificatieonderzoek, tot de herbegrafenis op de Britse oorlogsbegraafplaats in Oosterbeek.

Verdiep je in de Slag om Arnhem

Kom in het Airborne Museum luisteren naar kenners, specialisten en ervaringsdeskundigen en kom nóg meer te weten over de wereldberoemde Slag om Arnhem. Een ticket voor een individuele lezing kost € 7,50. Ben je Vriend van het Airborne Museum? Dan kost een ticket € 5,00. Wil je alle vier de lezingen bijwonen? Koop dan een Passe-Partout voor € 20,00. Vrienden van het Airborne Museum betalen € 12,50 voor een Passe-Partout.

Voor het bijwonen van een lezing heb je een geldig toegangsbewijs nodig. Reserveer hier je ticket. Vrienden van het Airborne Museum hebben gratis toegang tot het museum.

Cookieinstellingen