Between Landscapes, Manon Saur in het Fletcher Hotel Doorwerth

Foto: Flether Hotel

In het Fletcher hotel in Doorwerth is kunstenares Manon Saur te gast als artist in residence. Ze schildert twee nieuwe doeken van 2 bij 2 meter.

Tot 10 maart 2017 is het resultaat van haar werkperiode te zien in het hotel. De expositie is kosteloos te bezoeken.

Hotel De Branding

Manon Saur is de kleindochter van de voormalige eigenaren van het hotel, destijds nog genaamd: Hotel de Branding. Op haar dertiende verhuisde zij met haar ouders naar Australië. Tot die tijd woonde Manon in Doorwerth en spendeerde veel tijd in het hotel dat bekend stond om haar golfslagbad. Nu keert ze, na vijfenvijftig jaar, weer terug naar de omgeving waarin ze opgroeide.

“Mijn landschappen verbeelden de schijnbaar eindeloze ruimte om ons heen, terwijl wij mensen beperkt worden door een lichaam en een geest. Daardoor willen wij vaak ergens anders zijn, waardoor we de plaats waar we op dat moment zijn minder waarderen.” – Manon Saur

Between Landscapes

Manon laat de beschouwer letterlijk ‘tussen de bomen door’ kijken naar een landschap dat verder weg gelegen is. Maar als men tracht om de bomen heen te kijken om meer van het tafereel te kunnen zien, blijkt dat onmogelijk.

De voorstelling confronteert de beschouwer met de werkelijke ruimte, en maakt deze bewust zijn/haar plaats daarbinnen in het hier en nu.

Waar: Fletcher Hotel Doorwerth, Kabeljauwallee 35, Doorwerth

Wanneer: 10 september 2016 t/m 10 maart 2017

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen