Ontwerper Herman Hermsen in 5e ‘Bovenkamer’ in De Kreek

Foto: Herman Hermsen

AFGELOPEN. De Oosterbeekse designer en sieradenontwerper Herman Hermsen is de vijfde kunstenaar die zijn opwachting maakte in de tentoonstellingsreeks ‘De Bovenkamer’ in ontmoetings- en cultuurcentrum Kreek.

In de serie exposities, georganiseerd door De Kunstkoepel en stichting Scarabee, staan de inspiratiebronnen en het denkproces van kunstenaars centraal. In ‘De Bovenkamer’ wordt dit verborgen labyrint, de plek waar ideeën zich vormen, een ladekast vol kennis, ervaringen en gedachten, belicht.

Herman Hermsen (1953, Nijmegen) volgde van 1974 tot 1979 de toenmalige opleiding Vormgeving in Metaal en Kunststoffen (nu 3D Design) aan de Arnhemse kunstacademie. Na de opleiding ging hij aan de slag als vormgever en sieradenmaker en werkte daarnaast van 1980 tot 1984 voor de vormgevers/sieradenmakers Gijs Bakker en Emmy van Leersum.

Hermsen ontwierp producten voor Artimeta, Designum, Indoor, Auping, Niessing en ClassiCon en gaf les aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en De Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds 1992 werkt hij als professor product- en sieradenontwerp aan de Faculteit Design van de Fachhochschule in Düsseldorf. Naast zijn docentschap werkt Hermsen als vrij sieraden- en productontwerper in kleine oplagen en in serie. Daarnaast werkt hij ook in opdracht.

Zijn werk was op tientallen exposities in het binnen- en buitenland vertegenwoordigd. Op de tentoonstelling zijn onder andere sieraden van zijn hand te zien en een aantal foto’s van zijn werk.

Waar: De Kreek, Weverstraat 24, Oosterbeek

Wanneer: 2 maart t/m 1 mei 2016

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen