Fototentoonstelling: Ringslangen, kikkers en libellen in het Renkums Beekdal

Foto: Jan-Freerk Kloen

Vanaf  zondag 16 december exposeert natuurfotograaf Jan-Freerk Kloen in het informatiecentrum Renkums Beekdal. Jan-Freerk (16) is al sinds zijn 9e fanatiek bezig met de natuur en gaat nooit zonder camera de natuur in.

Een groot deel van de expositie bestaat uit foto’s van ringslangen. In het Renkums Beekdal zijn ze niet zeldzaam maar het valt niet mee ze te zien. Vaak liggen ze in de dichte begroeiing en met hun schutkleur vallen ze niet op.

Bruine kikker

Een ander deel van de tentoonstelling laat het leven van de bruine kikker zien. Iedereen kent wel kikkerdril, kikkervisjes en de volwassen kikkers die je in de tuin tegenkomt. Jan-Freerk heeft de hele cyclus van kikkervisje naar volwassen kikker vastgelegd. Tenslotte ook een paar foto’s van de zuidelijke oeverlibel.

Deze zuidelijke soort was alleen te vinden in Limburg en in de omgeving van Winterswijk, maar is dit jaar voor het eerst in het Renkums Beekdal opgedoken.

De fototentoonstelling is te zien van 16 december tot en met 17 maart 2019. Meer informatie is te vinden op renkumsbeekdal.nl

Cookieinstellingen